Elafonisi- Kedrodasos



Καλή Κυριακή, god søndag fra gården i Uglehuset. Som før fortalt, er min venninne Helen fra Sveits med kjæresten Berni her nå. I går ville de til Elafonisi Ελαφονήσι og de har leiebil, så de kom innom og hentet meg i ni-tiden. Vi kjørte over til sør/vest hjørnet av Kreta, denne flotte veien. Som før fortalt, er det nå ikke tillatt å kjøre ned til stranda, det er parkeringsplasser og parkeringsvakter noen hundre meter før. Godt organisert og på høy tid at dette ble innført. Denne lørdagen kan man godt si at var den første skikkelige sommerdagen her nede. Fredagen var det regn og gråvær mens lørdagen var fin. Det var derfor masse folk som ville til den berømte stranda. Vi var tidlig ute, klokka 11, men det var allerede køer av biler det siste stykket. Det koster 5 euro å parkere. 





Vi ruslet ned til stranda, men gikk bort til enden av stranda, mot Paliohora, der E4-stien går, som går hele kysten bortover til Sfakia. 

Jeg tok dem med til Kedrodasos Κεδρόδασος første gangen Berni var her på besøk og han elsket det. Dit er det ikke så langt å gå fra selve Elafonisi-stranda, noen kilometer er det, men spennende tur.  Det er en forholdsvis grei vei å gå, men litt kronglete noen steder, der man må krabbe over store steiner. Det er best med joggesko, fjellstøvler eller gode tursandaler, men mange går i badesko også. Man kan bruke 1/2 time eller 1 time ettersom man er i form eller stopper ofte for å nyte utsikten. Her er noen bilder fra turen bort:










Vel borte ved den fine lille lunden av sedertrær, fant vi en stille liten strand å sitte på. Vannet er turkist og krystallklart og fantastisk å bade i og å se på. Det blåste vestavind, så det var ingen bølger i den lille bukta, men deilig vind.  Den fikk oss til å glemme at solen tar, jeg ble litt rød det innrømmer jeg ærlig.







Jeg gikk rundt og tok noen bilder, før vi satte nesene på vei tilbake. Sedertrær er jo veldig uvanlig på Kreta og dette området er under oppsyn og man prøver å bevare naturen så godt som mulig. Det var en del familier som gikk forbi mens vi satt på stranda, og vi møtte noen folk på vei tilbake, men ikke så mange. Kedrodasos betyr sederskog.






















Tilbake på stranda så vi hvor fullt av folk det var på denne pinselørdagen. Vi var glade for at vi hadde gått til Kedrodasos. 





Det er så fint nå som alle bilene er borte fra selve strandområdet, det var virkelig på tide!! Det bygges for øvrig flere parkeringsplasser der ute. Godt å se at naturen blir vernet om. Det er heller ikke lov til å ta med seg sand derfra, men det kan vel ikke håndheves?







Vi tok oss en pause på tavernaen som ligger nærmest stranda, Panorama og fikk deilige lokale retter. Turen hjem gikk bra og jeg følte meg lykkelig om enn litt solbrent etterpå. 

Det blir tur her ute i morgen tidlig, hvis noen vil være med. Det er bare å gi beskjed til meg!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Nyheter

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.