Hverdager i Maleme

 


Καλό μήνα, kalo mina eller god måned som alle ønsker hverandre her i landet. Siden det er første dagen på sommeren, kan vi også si: καλό καλοκαίρι, kalo kalokeri, altså: god sommer!! Kalokeri betyr godt vær for øvrig.

 Jeg har vært her ute i Maleme i noen dager nå, etter at mine venner Tina, Morten og Marte reiste hjem på lørdag.



  









Jeg begynner å falle inn i en rytme som kan ligne på rutine. Jeg går gjerne ned på stranda med solstolen, en termos med te og en bok. Setter meg under et tre, leser bader og drikker te. Alle hotellene har åpnet, men det er lite folk på strendene og få som bader. Jeg nyter stillheten og utsikten til horisonten, åsene på Ροδοπού Rodopou- halvøya, Θεοδορού,Theodorou øya og kysten innover mot Πλατανιάς Platanias i det fjerne.












Jeg har hatt besøk noen formiddager og kommet meg senere på stranda, men på kveldene går jeg alltid en tur. Jeg varierer kveldsturene litt og jeg liker å bade ved solnedgang hvis det passer seg sånn. Er jeg ikke kjempeheldig!!!







Her er noen bilder fra forskjellige kveldsturer:




















I dag er vi offisielt fri for munnbindene i butikken, på bussen osv. Dette har vi ventet på lenge og den siste måneden har mange brukt munnbind halvhjertet. Jeg var i den store matbutikken SINKA her i dag, men halvparten av kundene hadde munnbind på. Enten visste de ikke om forandringen, følte seg usikre på om det er sant, eller foretrekker munnbind som sikkerhet som uvaksinert. Jeg syntes det var en lettelse, er ikke redd for smitte etter tre vaksiner og etter å ha vært smittet allerede. Tallene på døde synker stadig og er 12 i går og smittede i hele landet 5080. Her i byen var det 75 nye tilfeller. Jeg har sluttet å lese de daglige tallene nå, det kjennes deilig.

Som turist bør en ikke føle seg redd for å bli smittet, men det er jo ikke over og når man bor på hotell treffer man jo folk man ikke kjenner. Det er ingen skille mellom vaksinerte og ikke-vaksinerte nå, og ingen restriksjoner ved innreise. Vi håper på en normal sommer hvor alle som vil og kan det, kan reise fritt. Ja, jeg vet at det er pass-krise i Norge nå, så ikke alle får den turen de hadde planlagt eller håpet på.

Det er mangel på kelnere og kjøkkenansatte til restauranter og hotell i sommer. Det er ikke så attraktivt lenger, dårlig lønn og arbeidsforhold, så etter to somre med færre ansatte pga. korona, sliter mange med å finne ansatte.

 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Spilia

Nyheter

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Småprat

Imbros ravinen

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.