Besøk av venner

 

Lille Mike på besøk i Maleme,

Endelig har vi det som virker som et normalt år. Venner og bekjente melder at de kommer nedover og mai måned som de siste årene har vært helt uten besøk, ser ut til å toppe alle forventninger. Jeg hadde den glede å ha besøk av Jan og Unni og så kom Grete, min datters tante og min venn gjennom mange, mange år, med venninnen Line på besøk.
Grete til venstre,

 Mai måned pleier å være en måned mange av mine venner velger på grunn av temperaturen og naturen. Det er behagelig å bevege seg ute og det er blomstrer og er frodig. I går var Grete, Line og jeg på en deilig tur i Maleme. Det blåste litt og skyet litt over, men var behagelig turvær. Generelt er nok mai foreløpig litt kaldere enn normalt, slik hele vinteren har vært. 

Mandag kom Katerina utover med bussen med lille Mike, og vi gikk bort til den tyske krigsgravlunden. Det var sol og varmt og det lille barnebarnet på 16 måneder koste seg med å løpe rundt. Han var blid og glad og vi hadde en fin formiddagstur. Heldigvis sovnet han på veien tilbake.


Grete bor i Nea Hora og koser seg og slapper av. Hun har kommet siden vi flyttet hit til byen i 1989 og har bodd mange steder og sett mye av øya. Maleme var nytt for henne denne gangen. Her er noen bilder fra turen vår.

Til slutt spiste vi på Maleme taverna som har god hjemmelaget lokal mat med gode råvarer og fin utsikt til sjøen.
Det er stille enda i Maleme, men langsomt åpner flere hoteller og spisesteder.

Vår venn gjennom de siste ti årene Torgeir har også tatt turen hit i år, etter tre års opphold. Denne gangen uten Kristin. Vi gleder oss over å treffe ham igjen her nede. Alltid like hyggelig å treffes og vi koste oss på fisketavernaen Vassilikos i båthavna. Vi spiste grillet fisk og grillete reker.
Jorgos og Torgeir på Vassilikos.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste nytt

Småprat

Hjemme igjen

Vårlig hilsen

Midt i mai

Sykkelløp på Kreta.

6. Kreta maraton

Gresk påske.

Maleme- Loutraki- Xirokambos-Kondomari-Maleme