Sykkelløp på Kreta.

 


I dag startet et helt nytt sykkelløp som heter Greece International Cycling Tour. Her er et program fra i går kveld hvor alle de 20 teamene ble introdusert, fra lokal tv. Det danske laget på 39 min og det norske på 54 min:

Det var 20 lag med, fra hele verden, 6-7 syklister fra hvert team, fra forskjellige land og et lag med syklister med diabetes som blir sponset av Novo Nordic. Det var flere nordmenn med, i det norske laget,  det danske og det amerikanske teamet.

De fortsetter i morgen etter en natt på fergen, og sykler over hele landet fram til søndag. Fem runder i alt. Flere opplysninger på engelsk her: https://news.gtp.gr/2022/04/26/greeces-international-cycling-tour-to-start-from-crete/

De lokale avisene har bare skrevet om trafikk-kaoset som oppsto i byene og langs riksveien i dag på grunn av sykkelløpet. Mange trafikanter var nok ikke klar over at mange veier var stengt eller enveiskjørte i dag.















Det hele startet fra havna i Iraklio i formiddag og dagens etappe, Kreta etappen endte opp her i havna. De syklet i høyden også, tok ruten sør for Iraklio, og mye av den gamle veien langs kysten.


Vinneren fra New Zealand, Aaron Gate brukte 4:24:10. Det var mye folk som ventet utenfor Neoria i tretiden da de første syklistene kom fram. Det norske laget Coop, hadde en av sine blant de ti beste.

vinneren av dagens etappe,



Her er  noen bilder fra havna med mange sykler, syklister, følgebiler og folk, både trenere, teknikere og publikum.
det greske teamet,

danskenes bil,


team Kasakhstan







nordmenn,





noen fra det danske teamet,






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Småprat

Imbros ravinen

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.

Kathara Deftera i Nea Hora