Siste nytt

 


I morgen er det 1. mai, og da er det offisielt slutt med å måtte vise frem koronapass for å komme inn i butikker eller sitte på ute/spisesteder. Ikke minst alle de ansatte gleder seg til å slippe denne kontrollen. Folk flest er også lettet, men mer som et skritt i riktig retning. Munnbind må fremdeles brukes inne, men ellers lettes det på restriksjoner for uvaksinerte. Smittetallene synker stadig, innlagte med korona og døde.

1.mai er jo arbeidernes dag og blir i Hellas også forbundet med en dag man plukker blomster, lager krans eller buketter og henger dem opp på døra. Dagen for utflukt med familie og venner. I år faller jo 1.mai på en søndag, derfor "flyttes" arbeidernes dag til 2.mai og dermed får man den ekstra fridagen. Det vil si at skolene som har hatt påskeferie denne uken, starter opp igjen på tirsdag. Butikker, leger, banker og offentlige kontorer er stengt på mandag. Men 1, mai tog blir det i morgen! 


Rent lokalt åpner Samaria-ravinen på onsdag 4. mai i begge ender med full gjennomgang. Inngang fra 07.00-13.00 for full gjennomgang og fra 13-15 for de føste to kilometerne i begge inngangene. man må være ute av ravinen klokken 18.00. Inngangsbilletten koster 5 euro og 3 pr person i en familie. Den botaniske hagen er åpen og litt etter litt åpner hotell og restauranter på turiststedene og det blir flere og flere turister å se i bybildet.

Jeg er i Uglehuset mitt i helgen og storkoser meg. I går kom jeg ut med bussen sammen med den mellomste datteren Michelle. Vi fikk besøk av Jan Henrik og Lampros og koste oss i gården. Jan Henrik og Lampros er et gresk/norsk ektepar. jeg kjenner dem fra flere byvandringer for noen år siden, og har holdt kontakten. Lampros flytttet hjem igjen siden ham savnet Kreta og Hellas så mye og har tatt utdanning innenfor turisme de siste årene. Jeg hadde den glede å guide ham og klassen hans i Gamlebyen i fjor høst. Jan Henrik var på samme fly som meg på lørdag og vi avtalte å treffes. De kom hjem til meg mandag og ut hit i går. Alltid like hyggelig å treffes.


Her er noen bilder fra ettermiddagens tur i nærområdet. Jeg var også innom den tyske krigsminneslunden. Som dere ser blomstrer  nå også ville gladioler og oliven.





ville gladioler,










olivenblomster,












Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.