Nyheter

 

Militærøvelse på gang,

Det er helg og jeg er i Maleme igjen, dårlig vær ute og jeg har tent opp i pelletsovnen for første gang i år.


Bortsett fra å regne litt og blåse, er det også en stor militærøvelse på gang om dagen. Her ute i Maleme merker vi det godt, siden vi er nære militærflyplassen og helikopter kommer og går. Det ligger også tre krigsskip utenfor her. Med i øvelsen er Hellas, Kypros, Egypt og De forente arabiske emirater, og den heter Medousa 11. Øvelsen fortsetter til og med mandag.
fra gårsdagens tur langs stranda i Maleme,På grunn av mye vind, måtte dette cruiseskipet legge til i Souda, det skulle egentlig til Iraklio fra Santorini. Skipet heter Getaway og tilhører Norwegian Cruiseline. Jorgos sier at det var her for noen dager siden, før turen til Santorini, sammen med et annet skip fra samme rederi. Norskeid, eller ikke.Det er store problemer med covid-smitte og Kreta ligger dårlig an. Rethimno er blitt rødt de siste dagene og tallene bare stiger. Fra mandag av vil butikker kunne holde åpne hele dagen fra 10-21 , for å fordele trykket, og bare fullvaksinerte eller de med negativ test for komme inn. Det er jo ikke tillatt så mange av gangen i butikklokalene.

Som før er det uvaksinerte som utgjør den største delen av de smittede, syke og døde. Regjeringen innfører enda strengere regler for uvaksinerte, de slipper ikke inn på kino, teater osv., men kan gå på kafe, restaurant og utesteder, hvis de sitter ute. Dette gjelder fra mandag av. I stedet for å stenge ned samfunnet gjøres dette nå. På grunn av disse restriksjonene, er det flere og flere som vaksinerer seg heldigvis! De som jobber i butikker og på spisesteder, uffer og akker seg over å måtte sjekke alle hele tiden, at de ikke bare vaksinerer seg alle sammen, så slipper vi alt dette sier mange. I dag er det litt over 60% som er fullvaksinerte i Hania fylke, 59.13 % i Rethimno, 65,40 % i Lassithi og 64, 20 i Iraklio fylke. Her er det siste smittekartet: 

   I går var vi ute og spiste med kusine Bente og mannen Morten her i Maleme, på fine Black Lantern. Bare fullvaksinerte kan sitte inne, og vi ble kontrollert. Personlig føler jeg det som er betryggelse, bedre enn da alt var stengt ned. Vi fikk god mat, de har både gresk og internasjonal mat, og er oppe hele året. Ligger oppe ved veien. Anbefales.


Det pågår en folketelling om dagen, den gjelder bare fastboende i Hellas. Det kommer en konvolutt til boligen med en kode i. Det gjelder å svare på spørsmål på nettet inntil den 26. på gov.gr. og klarer man det ikke, har ikke mulighet, kommer det noen på døra etter den 26. Hvis du oppholder deg i Hellas og får en sånn konvolutt, svarer du på spørsmålene om du er fastboende i landet. Men det er også spørsmål om boligen som skal fylles ut. Samtidig som at de folketeller, sjekker de opp om hvor mange av husstanden som har emigrert siden 2010. Hos oss er det to, Stine flyttet til Norge lenge før. På denne måten får de en statistikk på hvor mange unge som rømmer landet for å utdanne seg eller jobbe i utlandet. Tallene er jo veldig høye på grunn av dårlige tider i Hellas, stor arbeidsledighet og dårlige lønninger.God helg til alle.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.