Siste nyttFolk hilser til bilen med kisten som blir kjørt til Galatas


Torsdag denne uken ble Mikis Theodorakis begravet i Galatas litt utenfor Hania. Hans kiste kom med fergen fra Pireus, og ankom Hania tidlig på morgenen. Mange hadde møtt opp utenfor Agora, hvor bilen med kisten i stoppet en stund. Så ble kisten stående i Domkirken noen timer, så folk kunne gå til kisten å legge en blomst, å ta farvel med den høyt elskede musikeren og komponisten.
utenfor Domkirken, kisten blir båret ut,

Landets president, statsministeren, mange stortingsrepresentanter fra Kreta hadde kommet sammen med nærmeste familie. I kirken i landsbyen Galatas der Theodorakisfamilien stammer fra, var det bare nær familie, høytstående personer fra Kreta og politikere. Utenfor kirken og hele veien til kirkegården, hadde folk ventet i timevis på å ta farvel.

Her er en video fra lokalavisen der kisten blir båret gjennom Galatas til sang fra en gruppe rizitika sangere( lokal vokalmusikk) og folkets sang.Hans datter Margarita, som han skrev sangen Margarita, Margarå, til, sang i kirken en av sin fars sanger isteden for å si noen ord.

Personlig har jeg hatt en fin uke, men en tur til Den botaniske parken som ligger på veien mot Omalos, på fredag. Min kusine Bente, hennes mann Morten og svigerinne Lisbeth hentet meg i byen. Vi hadde en fin dag der oppe. Dette er jo ikke en helt vanlig park med blomster, men en sti bygget inn i skråningen med blomster, trær, busker og urter fra store deler av verden.
noen av parkens innbyggere, sammen med påfugler, esel, kri-kri geiter og dådyr

mange koselige pustebenker underveis,Stedet ble laget etter en stor brann, der alle familiens oliventrær brant ned. Isteden for å plante nye trær har de prøvd seg fram med frukttrær og blomster også fra subtropisk klima. Det er en 2.5 eller 2 km lang tur. En fin tur for alle som kan gå såpass langt. Passer for alle aldre.
Morten, Lisbeth og jeg i parken,

Nytt siden sist jeg var der, var at det var påfugler overalt i hele området. De går løse rundt, selv på restauranten, med fugler i alle aldre, helt ned til små kyllinger.

Ikke glem å spise der, hvis dere besøker stedet, usøkte retter med selvdyrkede økologiske grønnsaker. Eller kjør dit bare for å spise, det er det verdt! Her er det vi fikk til slutt.

Vi avsluttet dagen ved Agia -sjøen, eller dammen som det jo egentlig er.
I går hadde jeg besøk av mormor Katerina med barnebarnet Mihalis på 9 måneder. Vi koste oss masse.

 
Jeg drar til Loutro på tirsdag og blir tre dager. Regner med å skrive om den turen i neste innlegg. Heldigvis går smittetallene stadig ned på øya, og antall vaksinerte opp.
I morgen starter skolene opp og hverdagen kommer i gang igjen for de fleste. Mange barn gleder seg og ikke minst alle foreldre og besteforeldre etter tre måneders sommerferie!!
 

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Helg i byen

Rapport fra siste uke.

Oppdatering

Mikis Theodorakis er død

Septembertur til Loutro.

En tur langs stranda

Lørdagstur i havna

Mine turer rundt Loutro

Hjemme igjen.