Lokale nyheter

 Vi lider under denne voldsomme og ekstremt langvarige hetebølgen som allerede har vart i flere dager. Temperaturer opp i 40 grader er ventet i dag på øya.

røde soner, opp i 40, gule rundt 38 i dag,

 Det er ikke ventet å bli kjøligere i neste uke heller. Værmeldingene viser hetebølge fram til torsdag. Husk at det kan være farlig å bevege seg ute i denne varmen, og pass på å holde deg i skyggen, eller aller helst innendørs midt på dagen. Samariaravinen vil være åpen for besøkende dvs man kan begynne å gå, bare fra 07-11. Det advares på det sterkeste å gå den nå om dagen. Solhatt og vann er uansett viktig! Synd for dem som er her på ferie akkurat i disse dagene.

En annen nyhet er at dessverre ble det kunngjort i media at Deltavarianten har nådd Kreta. Av de få tilfellende som er oppdaget i landet, er de fleste faktisk i Iraklio. Foreløpig er alt under kontroll, men det er stor usikkerhet rundt denne varianten som sprer seg fort blant unge. Det jobbes hardt med å vaksinere de unge fra 18-35 nå om dagen. Her er byen er ingen tilfeller oppdaget, men nå reiser jo snart studentene hjem og da kan viruset lett spres over hele landet.

 Mange av dere liker å gå tur ved klosteret Gouverneto på Akrotirihalvøya. Her kan man gå på en fin turvei ned til en hule først, og så ned til et nedlagt kloster, Katoliko. Hvis man har mer overskudd, kan man gå en ravine ned til sjøen. Les om turen her:https://audoymyr.blogspot.com/2014/02/fra-gouverneto-til-katoliko-pa-akrotiri.html

I disse dager pågår det en strid mellom klosteret og de lokale om tilgangen til området. Klosterets nye abbed, har kunngjort at besøk på området bare er lov med anstendig påkledning, ingen hunder og IKKE TILATT Å BADE!!!!  De satte først opp en mur rundt klosteret med port, og tok inngangspenger i sommermånedene, og kontrollerte de besøkende. Nå har de satt opp en stenport flere kilometer fra klosteret, med låst port. 


Lokalbefolkningen som bruker området mye, gikk i harnisk og ringte til lokalavisene. Nå har saken blitt alvorlig og til og med blitt tatt opp i nasjonalforsamlingen. Det er vedtatt at klosteret må ta ned den nye porten. Dette er IKKE en privat vei, og de må ta ned porten. 

svaret fra øvrigheten

Når det gjelder badingen, er det ikke noe nytt. Tro ikke at de sitter der nede og sjekker det, har du badetøy med, og tar en dukkert skjer det ingenting. Allikevel, det føles hysterisk og folk er skikkelig sinte.

demonstrasjon blant lokale i april,

Vi er snart inne i juli og det begynner å bli kritisk for turismen. Mange håper på flere turister og sikrere tider framover. Denne usikkerheten tar veldig på alle som jobber innenfor denne næringen. De unge vaksineres, og jeg tror at de fleste som har jobb med overnatting eller innenfor kafe/restaurantvirksomheter kommer til å vaksinere seg i den nærmeste framtiden. Noen er negative til vaksinering enda.

I disse dager er det som sagt best å bevege seg ute morgen og kveld. Selv liker jeg å kveldsbade. Deilig å svømme i solnedgangen synes jeg. Her er noen bilder fra gamlebyen og havna på torsdag kveld. En del turister, men faktisk mest lokale og greske turister enda:

















Fortsatt god helg.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.