Nyheter

 God søndag fra Maleme. Som de fleste land i Europa, åpner Hellas langsomt opp. Barne og ungdomsskolene åpner i morgen, og barnehagene 17. mai. Museer åpner 14. og turismen 15.Ellers gleder vi oss til utendørskinoene åpner 21. og  konserter fra 28. Mai kan bli en god måned.

Vaksineringen trappes opp, yngre grupper får ta vaksine, fra 30 år og opp, og det er stor pågang. Her i landet må man selv følge med når de åpner for nye aldersgrupper, og selv bestille time. På grunn av økende interesse blant de unge, øker de antallet vaksinesentere. Mange som jobber innen turismen, har ventet spent på muligheten, og alle som vil, skal ha muligheten framover. 

Selv ble jeg helt slått ut dagen etter jeg tok vaksinen begge dosene, men Jorgos hadde ingen bivirkninger andre gangen. Heller det enn å bli smittet og smitte andre. AstraZeneca har ikke blitt stoppet i det hele tatt i Hellas. Det er den vaksinen vi tok, og som mange av de yngre nå får.

Tallene på døde og smittede ligger stabilt på under 100 døde hver dag, og godt under 2000 smittede. Det har også i Hellas vært en god koronapartyer som over alt, utrolig trist og det øker smitten. I natt var det fest i Splantzia leser jeg i avisen. (Heldigvis har vi Maleme å dra til, for det er mye bråk om nettene i området i disse koronatider).  De finner jo festene gjennom Facebook, og møtes med drikke. De brukte bordene ved kafeene, og dette er bilder eierne har tatt på morgenkvisten, før de selv åpnet igjen! 

Jeg synes alle disse festene er veldig trist, men jeg kan jo forstå utbrudd av lengsel etter sosialt samvær, men det har vi jo alle, har vi ikke? Denne motebølgen er destruerende. Her jobber vi sammen for å få bukt med dette ........ viruset, så har vi dem som lager konspirasjonsteorier om viruset og vaksinene. Som om vi sliter nok fra før!! Ja,ja....

Her er mine bilder fra fredag kveld fra  Splantzia med bord og stoler ute og åpne steder:den nye kafeen der Bourbous var, med samme enkle stil,tavernaer i Daskalogiannigata som bare har vært åpne for hentemat, er nå i gang for fullt,
 
endelig åpnet Daligianni gata!

Nå har stengetiden vært 23, men den blir visst forlenget neste uke til 00. Det er også mulig at det blir slutt på å sende SMS hver gang vi går ut, fra 15. Vi får se. Jeg kommer med flere nyheter etter hvert. Fortsatt god søndag og ha en fin uke! 

Kommentarer

  1. Håper alle skynder seg sakte, og… -at det nå er opp til hvor og en av oss og ta ansvar for og holde smitten nede 💚 Deilig med positive nyheter. Ønsker dere gode dager 🌿🌞🇬🇷🇬🇷

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården