Feiringen av Kampen om Kreta

 I år er det 80 år siden Kampen om Kreta foregikk her i området. Jeg skrev nylig om en bok jeg har lest om emne: Kreta okkupasjon og motstand av Antony Beevor. Du kan lese det her:https://audoymyr.blogspot.com/2021/04/litt-om-kampen-om-kreta-og-2-verdenskrig.html

I disse dager er det altså 80 år siden tyske fallskjermsoldater falt ned over Maleme, Souda og Hania, og operasjon Merkur var i gang. I går var det stor markering på flyplassen her i Maleme, og det var invitert representanter fra regjeringen, stortinget og utenlandske representanter fra landene som var med den gangen. Det ble avduket et nytt minnesmerke over falne, og det var oppvisning av Red Arrow fly som fløy over kysten mellom flyplassene, og de kjørte rundt to ganger. Første gangen slapp de ut de britiske fargene, rødt, hvitt og blått, og neste gang de greske fargene, hvitt og blått. Jeg sto på stranda her og fotograferte for bloggen, men bildene kommer alltid i feil rekkefølge her i bloggen for tiden. : 

en del båter ventet,

og folk med mobiler,
En god del folk sto og så på, og alle ventet på fallskjermhoppere og F16 fly. Jeg dro hjem til hundene som har vært skrekkslagne under treningen som har foregått her for noen dager siden. Jack satt skremt i fanget mitt da F16 flyene gjorde sine kunstner, men Jorgos sto ute og så på alt. Det er jo første gangen vi har hatt en samling av folk på over ett år, men alle hadde masker og holdt avstand. Her er bilder fra den  lokale nettavisen Flashnews:

Tidligere var den kransenedleggelser på mange av minnesmerkene fra krigen, og på minneslundene både her og i Souda:

Jannis og andre i komiteen i Souda,


 


Min tidligere sjef fra GS Tours, unge Jannis var med i komiteen for feiringene og her ser dere ham og faren Dimitris i Sfakia:


Det var et opptog i havna og det er flere utstillinger der i disse dager.


Jeg har vært på en, men skal besøke de andre når jeg kommer meg til byen. Lånte bilder fra nettet, men Red Arrow showet tok jeg selv bilder av. Utstillingene i havna vil vare til 30. mai.Kommentarer

  1. Veldig kjekt å følge bloggen din! Jeg elsker Kreta og kan nesten ikke vente med å reise ned 🙂

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.