Tanker om starten på turismen i 2021

 


Nå er det jammen lenge siden dere har hørt noe fra meg, sorry, men energien er ikke helt på topp. 

Jeg leser både i greske og norske nettaviser om turismen, reiser, vaksinepass og karantener. I dagens lokalavis, Haniotika Nea, er det en nyhet at Norge informerer om innreiseregler for Hellas, dessuten står det om de nye reglene som gjelder innenfor EU, fra 26. april. Det skal være mulig å reise inn i Hellas uten en 7 dagers  karantene, hvis man har bevis på engelsk at man har tatt begge vaksinedosene, eller har tatt en negativ covid-test 72 timer før reisen. Riktignok er alt stengt her, og vi har ikke lov til å reise mellom fylkene, vi må gå med munnbind overalt, så jeg vet ikke hvor spennende det blir å være turist her nå. Dessuten har jo hvert land innenfor Schengen sine egne regler og restriksjoner på inn og utreise. 

Har man bolig her og er pensjonist eller ikke i arbeid, kan man jo tåle en karantene når man kommer hjem. Jeg tror ikke det kommer til å komme så mange i vår, det går vil ikke mange fly hit fra Skandinavia. Jeg ser at Norwegian nå har avlyst alle fly i april og mai, og først setter opp fly fra 1.juni, hvis de da ikke avlyser dem også.

En av mine elever jobber på et hotell i Agia Marina hver sesong og hun var deprimert sist uke siden hotelleieren informerte om at hotellet muligens ikke kommer til å åpne i sommer på grunn av alle avbookingene de får i disse dager. 80 % av gjestene deres er norske. I fjor var de åpne bare 1 måned, og det tapte de penger på. Først får vi se om smittetallene går ned, om landet åpner opp igjen, og hva hvert lands regjeringer bestemmer om reiserestriksjoner. Jeg vet at de fleste av dere som leser dette lengter til Hellas, men kanskje ikke akkurat dette Hellas. Det testes hele tiden, det vaksineres og vi følger med på nyhetene om viruset hver dag. Det var rapid-test utenfor Agora igjen i dag, for gående, og det er meldt at det vil fortsette hver mandag. I dag ble 500 testet og av dem var 3 positive. Dessuten blir det testing hver torsdag på 1866 plassen.  Dagens tall er: Nye kjente tilfeller i Hellas: 1607, Kreta: Iraklio 43, Lassiti 4, Rethimno 27 , Hania 17. 

Jeg leser i norske nettaviser at svenske barer på Rodos lokker med en sommer uten restriksjoner og blir veldig provosert føler jeg. Her har vi vært innestengt siden november, vi har portforbud etter kl.21, alle spise og utesteder har vært stengt siden 7. november og vi kan ikke reise noe sted. Høres det rimelig eller realistisk ut at ungdommer fra Skandinavia skal kunne feste hele natta? 

Alle disse nye ordene, alle disse nye tiltak og regler og restriksjoner, usikkerhet overalt. Frykt for nye mutasjoner, for at folk bringer med seg smitte. Redsel for å komme borti noen, triste greier.......

Vi har gresk påske neste uke, uten feiring, akkurat som i fjor, med den forskjellen at da var prestene i mot munnbind og restriksjoner inne i kirken. Nå har så pass mange prester selv blitt smittet, og mange er døde, så dessverre fant de ut at viruset også kunne smitte i kirken og også de hellige mennene der. Nå følger de alle regler og det blir en trist påske i år også.

Vi snakkes, ha en fin uke.... 


Kommentarer

 1. Veldig enig om skandinavisk ungdom og festing. For meg er rett og slett skammelig. Selv savner jeg Hellas og ikke minst Kreta men denne Corona pandemien må da ta slutt engang. Alle gode ønsker🌞💞😎

  SvarSlett
 2. Hvem er det som reklamerer om festing i bargater,de må jo være hjernedød eller ikke følge med hva som gjelder.Det er vel like regler over hele Hellas?De kan jo ikke være grekere,utlendinger som har barer kansje.Provoserende ja veldig for oss som har sittet inne siden November og kun gått på supern,apoteket.Håper det blir bedre snart for alle oss som bor i Hellas.hilsen fra Kos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er svenske barer og skandinavisk reiseselskap, bare tull og veldig provoserende.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.