Helg i Maleme

spurveunge i hagen min,
Jeg sitter her i gården min i Maleme en tidlig morgenstund med fuglekvitter i trærne rundt meg, og nyter. Spurvefamilien har forflyttet seg litt, dvs at ungene har fløyet ut av redet og flyr nå rundt her. De bodde først noen dager nede i hagehjørnet mitt under trærne, men i går begynte de å fly rundt.
 De flyr litt fra kvist til kvist og opp og ned fra bakken og til lave grener. Denne tøffingen, den eneste hannen, er oppe i eiketreet på veien her, men søstrene er mer forsiktige! Artig å følge med på dem. Spurvefar sitter hele dagen og roper på dem, han er skikkelig nervøs! Han har jobbet hardt i flere måneder, og slipper dem ikke så lett!

Spurvemor er mer avslappet virker det som. Nå spiser de selv de deilige morbærne i morbærtreet, og spurvemor kan ta det mer med ro. De er nok snart borte alle fem, eller så blir de her, hvem vet?
her bor de nå,

mange bær i år,
I tillegg bor det mange svaler her, og svaleungene prøveflyr hele dagen. De hviler på strømledningen som går over gården min, de er så søte!

På fredag da jeg kom ut hit med Katerina og Daizy, hadde det regnet om natten og det var grått. Vi tok en tur med denne 16 ør gamle hunden. Hun er tøff. Ser lite og hører dårlig, men gå kan hun!Katerina bærer henne når hun blir trøtt, og ellers vil hun helst sitte på fanget hennes.
Vi fikk oss en tur langs strandpromenaden på kvelden også, da hadde det klarnet opp. Det blåste kraftig på fredag, og temperaturen lå på rundt 20 her ute.I går var det fint vær, men for mye vind til å bade. Jorgos og Jack kom, og de overnattet de også.

kveldstur med Jack,

kapersplanter overalt,


på vei hjem igjen,

nabokatter,

eldgammelt oliventre,trøtt hund,
Alle gleder seg til kafeer, tavernaer og restauranter åpner igjen i morgen, og det er travelt overalt hvor de skal åpne igjen. Men i dag må vi ha med mat og drikke selv.
God søndag til alle fjern og nær, så snakkes vi!Nå tenker vi ta oss en søndagstur med bilen.

Kommentarer

  1. Den gule blomsten er vel en Gyvel? Vokser vilt i Kroatia også

    SvarSlett
    Svar
    1. det stemmer, det er ville duftende busker, de vokser overalt her.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.