Oktober i byen

På torget i Splantzia,
Dagene går og vi er allerede et stykke ut i oktober. Byen er full av folk fremdeles, både cruiseskipturister, (vi hadde tre båter inne på tirsdag), og høstferierende dansker og tyskere pluss alle andre som har funnet ut at høsten er bra på Kreta.
Nede i havna er det til tider nesten kø.


Noen dager regner det, noen dager blåser det, og så gløtter solen fram, og vindene stilner. Jeg bader nesten hver dag, luften er deilig og sjøen holder en fin temperatur. I luften er det fra 22- 25 grader om dagen, slett ikke verst!
fra Koum Kapi,

tirsdag ved badetrappen,

onsdag vindstille og fint badevær,


Vi er kanskje litt slitne av all turismen, gleder oss til å få ha byen for oss selv, ha nabolaget for oss selv igjen. Vi trenger kanskje en pause nå, kanskje.....

tavernaen har stengt for vinteren,

tidlig morgen på torget vårt,

Men stille blir det jo aldri i en by på Hanias størrelse, det vil aldri blir tomt i gatene, butikkene eller i havna som vi elsker om vinteren!
gata vår i dag,I gata vår er det fremdeles turister i AirBnb husene, naboene på den ene siden har vært bortreist i hele sommer, og nå bor det fire nederlendere der, de er rolige og hyggelige, på den andre siden er det bare to uker til Irini og Andoni reiser tilbake til Tyskland og stillheten senker seg i gården min.Jorgos gleder seg til å slippe å finne døtrene dere sine biler parkert rett foran vår, så han ikke kommer seg ut.
Det var deilig med litt regn, og det er ok å være inne om kveldene og kose seg hjemme. Vi ser på The Voice of Greece, og nye serier og kattene nyter sofa og lenestoler og roen senker seg.
Jeg har enda noen turer og jeg venter besøk neste uke, men vi er helt på tampen nå. Tok en overfylt buss ut til Maleme i dag, masse turister her enda ja!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården