Rapport om været.

I går regnet det absolutt hele dagen, og det regnet ganske voldsomt til tider. Dessuten blåste det sterkt. Denne stormen ble kalt Penelope, men de store skadene slapp vi unna heldigvis denne gangen.
  Disse stormene er vi jo vant til her, og det er bare å smøre seg med tålmodighet og vente på at vinden skal løye og regnet stoppe. Temperaturen har sunket til 11 grader, og det føles kaldere når vinden blåser tvers gjennom klærne. Oppe ved Omalos er det 2 grader og sludd nå. Ellers er det rundt 5 i høyden. I Nord- Hellas har snøen lagt seg i flere byer som vanlig er på denne tiden av året.
Temperaturen er ventet å holde seg lav i helgen, men det er ventet opphold bortsett fra i kveld og i natt.
Under generalstreiken på onsdag streiket de ansatte på fergene også, så alle landets ferger lå ved havnene. I går var det seileforbud og ikke før i dag klokken 12, ble det gang i trafikken igjen.
Sånn er det å bo på en øy! Det har som vanlig også vært store problemer med flyavgangene. En av byens amatørfotografer, Nikos Bouzis, trosset været og bølgene i går, og kjørte rundt med kameraet sitt. Dette er bilder han tok i går fra Koum Kapi, og fra havna:
I dag sluttet det å regne, og vinden roet seg litt.
Dette er mine bilder fra dagens tur med hundene, både i Koum Kapi og i havna:


Dette er hvordan det ser ut i havna i dag, etter gårsdagens storm:

I Nea Hora falt et eukalyptustre ned i skolegården på barneskolen, så dette synet møtte elever og lærere.

I dag sitter ingen ute på torget vårt her i Splantzia, og plantantrærne mister bladene sine og fyller torget med løv.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.