Byvandring

Frode, Sidsel, John-Arve, Solveig og Wibeke.
Det er siste dagen i oktober og det gode været holder seg heldigvis. Jeg bader hver dag, og er på filmfestival om kveldene.Utrolig flotte filmer, og mange spesielle historier. Jeg og Katerina så noen gode i går, en om 101 åringen Guiseppe fra Italia som i friidrettsstevner og trener med sønnen sin. Han startet sin idrettskarrière som 65 åring og er full av optimisme.
Vi så også noen greske filmer om funksjonshemmede menneskers kamp. En var laget av Theo Papadoulakis fra Hania,som har laget bl.a. tv serien Øya. Den handlet om forholdene for rullestolbrukere i byer som Hania.
En annen film handlet om en gruppe med blinde, fysisk og psykisk handikappede og seende og gående. De danset sammen, og laget et danseshow i Aten. Vi ble alle veldig rørt over historiene i filmen, og en av deltagerne, en autistisk mann var tilstede med sin mor, og han rørte oss alle med sine ord. Jeg er en danser, sa han, og mitt handikap er positivt. Men så har han også en sterk mor. Her ser dere dem etter visningene.

sterke mennesker, mor og sønn,
Papadoulakis snakker, mens autisten står lengst til venstre,
mye folk og god stemning utenfor,

innsamling av mat og medisiner,

Ungdaomsskolen i Alikianos har laget en film om en av elevene som gjennomgikk en åpen hjerteoperasjon, og det var en sterk film, som de laget etter å ha deltatt i filmkurs på festivalen for 2 år siden. Mange skoler deltar på morgenene i filmklassene de har. Denne festival er en utrolig ressurs for byen, og har stor oppslutning.
lærere og elever fra Alikianos,

tegnefilmkurs for ungdomsskoleelever,


I dag var det byvandring med 5 personer.
utenfor Domkirken,
Det er jo utrolig bra for slutten av oktober! Med Norwegians direktefly hver lørdag og det flotte været, kommer det folk.
se der oppe!!
Det er jo mye stillere nå som høstferiene er over i de fleste land, og hotellene utenfor byen lansomt stenger.
Semiramis har stengt,

stille ettermiddag,

det blir tidlig mørkt nå,
Vi hadde en behagelig runde i ettermiddag. Sidsel og Frode har sommerhus her nede og kommer ofte, og nå har de besøk av Solveig og John- Arve. Wibeke bor i Nea Hora om dagen, og skal være til våren. Hyggelig følge med blide og intereserte folk, takk for turen!! Vi starter klokken 16 i november, hvis noen vil være med.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.