Nyheter

Jeg planla et positivt innlegg om utstillinger, konserter og bøndenes marked, MEN så kom regnet flommende ned i går, og så tok det fyr i en av de store fergene i natt.
gråvær på Kreta i går,
Men altså, det er et marked på 1866 plassen til og fredag. Lokale produkter blir solgt direkte fra produsent og det er musikk både i kveld og i morgen kveld etter ni.
Nede på KAM utstillingslokalet i båthavna, i Det store Arsenalet, er det en fotoutstilling med instagrambilder fra Hellas av fotografer fra mange land. Er du i området, så besøk disse stedene. I Sougia på sørkysten av hania, fikk de som lå i telt på stranden bøter av politiet i går, siden det er forbudt å ligge i telt der.
"Ikke ta fra oss retten til å bo under stjernene" og litt banning øverst,


Dette er et superpopulært sted for campingentusiasterfra hele landet, og fra utlandet. De gikk i demonstrasjonstog etterpå, og er sure. Men sånn er loven!.
Sola er framme igjen nå, og det blir nok lenge til neste regnværsdag.
Det var meldt regn, og meldt skikkelige mengder, det blir også advart mot flom. Og det kan jeg love deg at det ble, skikkelige mengder. Her kan du se en tabell fra det meteorologiske institutt, med målingene fra området her. Selv om du ikke kan lese navnene, ser du tallene! Står det ΧΑΝΙΑ det Hania, 83.2 og Alikianos 97mm. På Sør-kysten regnet det nesten ikke.
Problemene oppsto også fordi det varte stort sett hele dagen, og det ville ingen ende ta.
Ja, takk vi trengte MASSE regn, men det er jo bedre med litt fordeling da! Menneskeskapt tror nå jeg da!

vei ble til elv,


endelig regn i smuget vårt,

Turistene kunne vel bare glemme å spise ute under åpen himmel, og strendene var forandret til vinterforhold med regn strømmene og brunt regnvann som fosset ut i sjøen.
fra Agi Apostoli i går,
Her i vårt nabolag øste det også ned uavbrutt nesten hele dagen og nede å vollgraven som brukes både som parkeringsplass og teater, var det fullt av vann. Noen av bilene fikk vann inn, mens konserten som skulle vært holdt der, ble flyttet innendørs. Dagens og morgendagens konserter er avlyst av samme grunn. Det er meldt bare fint vær utover.
Østre vollgrav i går mellom regnskurene,Som om ikke dette var nok, tok det altså fyr i en lastebil i en av garasjene på fergen mellom Pireus og Souda. Rundt midnatt ble folk vekket av brannalarm, og alle ble samlet oppe på øverste dekk.

brannslukkingen fortsatte i Pireus hele natten,
lange køer i Souda i dag ventende på fergen fra Pireus,

og slukkingen fortsatte....

Heldigvis klarte de å holde brannen under kontroll inne på båten, men det var fullt av røyk overalt og folk overalt som hadde fått panikk. Det kom mange båter til og fulgte den på ferden tilbake til Pireus. Det var mange barn ombord og selvsagt var det en uhyggelig opplevelse. Jeg leser og ser på nyhetene at mannskapet gjorde en flott jobb og at alt gikk riktig for seg. De måtte snu og kjøre tilbake til Pireus hvor alle ble satt i land, og de fleste kom med en annen båt til Souda. Noen familier med små barn, fikk hotellrom for resten av natten. Mange biler har brent opp, og mye last som var på vei til Hania. Både Jorgos og jeg venter på ting vi har bestilt fra Aten, store muligheter for at det har blitt skadet. Men det går jo ikke utover oss direkte. Disse fergene er jo livlinjen til fastlandet vet du, og mye avhengig av det. Containere fulle av varer hver dag pluss mange privatbiler.
Slike ulykker håper man aldri skjer, men når man tenker på hvor mange ferger som seiler rundt her i Hellas hver dag hele året, er det veldig sjelden det skjer noe, heldigvis!
Jeg legger ved bilder og video fra nettavisene, bortsett fra mine egne.
Nå skinner solen igjen, og jeg skal snart på byvandring.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.