Nyheter

Denne unge gribben fikk hjelp av mennesker,
Det skjer mye på Kreta om dagen, det forstår du sikkert med så mye folk og trafikk. Dessverre er det mange trafikkulykker på veiene her. Grekerne er jo generelt ikke så lovlydige sjåfører, og det skjer det dessverre mange unødvendige ulykker. Mange små og store ulykker skjer også med disse firehjulingene som er så populære mange steder. Særlig britiske ungdommer elsker dem, og de kan jo ikke kjøre dem, og er involvert i mange ulykker. Nå har det gått ut en advarsel til briter på ferie å være forsiktige med disse kjøretøyene!! De er forbudt på asfaltert vei i Hellas, og mange reiseforsikringer dekker ikke ulykker med disse
blir advart mot disse,
. Vær forsiktig uansett om du selv er en god sjåfør, andre er det kanskje ikke!! Sykehusene som er overfylte og underbemannede holder koken hele sommeren med en masse trafikkulykker i tillegg til alt annet. Dessverre er det også et økt antall drukningsulykker i juli/august, særlig eldre mennesker som mister bevisstheten mens de svømmer. vanligvis har de et helseproblem, og så får de problemer i sjøen. Noen tar også risikoer når det er røde flagg, og følger ikke livredderens instrukser. Trist er det uansett, enten folk er 78 eller 8 når sjøen tar dem.
Når det gjelder eldre på ferie, hadde vi en etterlysning etter en danske som bodde på hotell i Nea  Hora, og forsvant. Det ble sendt ut bilde av ham på mange facebookgrupper, og heldigvis ble han funnet i god behold, og vi puster lettet ut, han var visst dement.

Store nyheter er det når et fly nødlander på grunn av bombetrussel. Et Condor fly fra Egypt til Tyskland nødlandet her på flyplassen torsdag kveld, da det var skrevet med såpe på speilet på WC, BOMBE!!
tegning av WCen på flyet,
Det viste seg å være falsk alarm, men de stakkars passasjerene opplevde en dramatisk evakuering, ble visitert, og måtte overnatte før flyet ble klargjort neste dag. Trist måte å avslutte ferien på. Tenker også på barna og de unge ombord. Heldigvis var det falsk alarm denne gangen!
evakueringen av flyet,

og venting....
Det vært noen nyheter fra dyreverdenen denne uken.
En type gribb, kalt Gypaetos Barbatus, lammegribb på norsk  er utrydningstruet og lever på Kreta. På gresk heter den Gypaetos. Vanligvis er de menneskeskye, og lever i store høyder og spiser sau,lam og geiter de finner døde, derav navnet. Men denne unge gribben ble funnet ved veien, og den viste seg å være meget tørst og menneskevennlig. Folkene som ga den vann, fotograferte den og la ut en video på Facebook. Jeg legger den ut på Facebooksiden min, siden jeg ikke får lastet den opp i bloggen. Flott fugl og snille mennesker!!

meget sjeldent syn,

På Falassarna ble de besøkende på en av strendene der vitne til at nyutklekkede skilpaddeunger Caretta, Caretta, fant veien til sjøen. Frivillige var på stedet, og alt gikk riktig for seg.

Så får vi bare håpe at mange av dem overlever i blir gamle og store som den som svømmer i havna. De kan jo leve i opp til 67 år og bli over 2 meter lange hvis de ikke dør av plast, propeller eller sykdommer! Her ser du en voksen skilpadde som ble funnet død på en strand her denne uken.

Fortsatt god helg fra varme Kreta!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården