Nyheterny ferge til Pieus,
Det er så veldig varmt!! Alle klager, og ingen orker noen ting om dagen. Men noen må jo jobbe ute allikevel, som alle servitørene og de ansatte på hotellene som går i uniformer. Som de som jobber på strendene. Jeg kan holde meg inne, og ta det med ro heldigvis! Varmen er ventet å vare ut i neste uke, så det er bare å godta det. I dag har vi hatt 35 grader her i byen, og temperaturen er ventet til å gå opp i 37 grader i skyggen!
Sist søndag dukket denne lille haien opp på standa Aptera i Hania. Som du ser, fikk de badende den ut i vannet igjen. 
Helt ufarlig fisk heldigvis, ingen grunn til å bli redd. Selv har jeg har aldri sett noe lignende, og heldigvis fikk ikke folk panikk.
Det er stor fare for brann, og det var en ved Kalami, mellom Souda og Kalives i dag.
brannen er slukket,
Vi har fått en ny ferge mellom Souda og Pireus, Mykonos Palace som tilhører Minoan Lines. Dette er en hurtigbåt som bruker 6 1/2 time på turen over, og startet på sin jomfrutur fra Pireus i forgårs. Den går fra Pireus klokken 16.00 hver dag hele sesongen, og fra Souda klokken 24.00.
fra den offisielle åpningen av ruten,

fra salongen,


Det har vært reaksjoner, siden Minoan Lines er fra Iraklio, og Hania med sin egen Anek Lines, har hatt mer eller mindre monopol på ruten. Stor ståhei, og politikere og en minister var med under den offisielle åpningen av ruten. Bra for byen og alle de turistene som ankommer med båt hver dag. Den har plass til 1912 passasjerer.
prest foretar velsignelse av båten under innvielsen,En ny ferge har vi også fått mellom Sfakia, Loutro, Agia Roumeli og Sougia. Det er et nytt ferge selskap som heter NEN, og båten heter Apollon K. Den kommer altså til å gå parallelt med de gamle båtene. Vi hilser alle nye prosjekter velkommen.
den nye båten,

og opplysninger,
I samme gate er nyheten om at ENDELIG etter årevis med prat og planer, ser den nye flyplassen i Iraklio ut til å bli mer en bare en drøm. Planene er at den skal bygges ved Kastelli utenfor Iraklio, og det håpes at arbeidene skal begynne på slutten av 2018. Dette er en nødvendighet, da den eksisterende flyplassen er altfor liten og gammel.
slik blir den nye seendes ut,
Så det skjer altså positive ting sel om økonomien er dårlig og krisen har satt sine spor overalt.
Av andre nyheter jeg leser, kan jeg nevne at den flotte gamle bysantinske kirken Agios Mihail, eller Rotonda som den blir kalt på grunn av at den er rund, utenfor Kolimbari, skal åpnes igjen for publikum. Den skal være åpen fra 08.00- 15.00. En flott og spennende kirke å besøke i vakre omgivelser som av ulike grunner har vært stengt i mange år nå.
Sist men ikke minst, i Paliohora arrangeres det fra 18.- 25. juli, en internasjonal sjakkturnering. Det er 180 påmeldte fra 27 land, leser jeg, og det er en av Hanias sjakklubber som står for turneen sammen med kommunen. De har mange mestere med i år, og det er store forventninger til turneringen. Dette er 11. gang det arrangeres. sjakk er populært blant barn og unge i Hania, og det finnes flere sjakklubber og mange turneringer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.