Guidet tur i byen.

På besøk i Agora,
Her sitter jeg på en deilig rolig lørdagsformiddag i gården min med duftene roser og bougenvillaen til naboen som lyser opp i nabolaget. Det er deilig og varmt om dagen, litt for varmt for årstiden, skremmer oss at det ikke er mer normale temperaturer og at det ikke faller noe regn. En lang og varm tørkesommer ligger foran oss.
Willam hviler i skyggen,

På torsdag hadde jeg gleden av å bli leid inn av GS Tours til å guide en liten gruppe briter rundt. Etter mandagens tur, var dette en nokså annerledes opplevelse. Alltid hyggelig med nye bekjentskaper, og nye muligheter. Jeg ser på alle opplevelser som gode erfaringer å ta med seg videre i livet.
Jeg ble med Jannis opp til hotellet de bodde på New Kydonia suites i Daratso som ligger over Agii Apostolii.
http://www.newkydonia.com/
Her kan du booke for familie eller venner en liten eller stor leilighet og nyte stillheten ute blant olivemtrærne med fantastisk utsikt både til fjellene og sjøen. Jeg skriver mer om hotellet og engelske Lisa som driver hotellet og hennes temauker og spesialiteter.
Gruppen besto av Amanda, Robert, Stephen og Bert, og Lisa selv var med.
Bert, Robert, Lisa, Stephen og Amanda i Halepa,

Stephen fortalte meg at de var på en singeltur, og at de ikke kjente hverandre før reisen. Han hadde håpet på flere kvinner, en fordelt på tre ble litt lite mente han! En gang hadde han reist til Marokko, med 24 kvinner og 3 menn, en på 90, en på 85 og ham selv!
Vi startet ut med å kjøre til Halepa hvor Jannis slapp oss av ved huset til Venezelos og vi besøkte parken og den russisk inspirerte kirken til prins Georgios , Agia Magdalini. Den var åpen, siden de ventet deler av Maria Magdalenas hånd (!) om ettermiddagen.
Venezelos hus,

i prinsesse Maria parken,
den hellige esken med restene av helgenen,

på vei inn i den lille kirken,
Jannis slapp oss av ved Agora, hvor vi så oss om, og de fikk bli kjent med osten, oliven, olivenolje, fisken og kjøttet som selges der, og er spesielt for Kreta og Hania.
Lisa forteller om fisken på markedet,
Etter en runde i Splantzia, drakk vi kaffe på torget her i Splatzia, og deretter tuslet vi ned mot havna. Vi stakk innom kontoret til GS, hvor moren i familien Mata hilste på gruppen. De hadde kjørt med far Dimitris dagen før, sønnen Jannis og syntes det var hyggelig å treffe moren også!
i Daligianni gata med minareten,

vi tar en pause med vann, iskaffe og te,

i knivgata,

grupper og en hund poserer villige,

snart framme i havna,

Nede i havna nøt vi solen og utsikten til fyret.
Vi ruslet rundt i rolig tempo og så på alt av interesse, som dette rakiapparatet som står utenfor raki-stedet Ta Halkina.
spennende rakiapparat ved taverna,

siste bilde før lunsj på Salis.
Jeg forlot dem ved Salis hvor de fortsatte sitt bekjennskap med lokale viner og matretter/tradisjoner!
Litt om hotellet og opplegget til engelske Lisa.
Jeg traff Lisa som eier og driver hotellet sammen med familien, da jeg først kom til byen i 1988. Hun har bodd her i 35 år, har to flotte barn og tre barnebarn med sin greske mann. Forldrene hennes er også flyttet ned. Hotellet er familiedrevet og de er uavhengige av reiseselskap. Bra kvatietet til gode priser sier Lisa. Etter 25 års drift, har de 80% gjester som kommer igjen, og mange i tredje genrasjon.
Tidlig i sesongen arrangerer hun temauker som varierer fra fotturer i fjellet, mat på Kreta, historiske turer med arkeologi, malekurs, osv.osv.
Denne uken er temaet Mat og drikke med en flott byvandring etterfulgt av vinsmaking og lunsj på Salis, matlagningskurs, besøk i et tradisjonelt hjem, på den biologiske olivenoljefabrikken BIOLEA, Nostos vingård, og en tur til den botanske parken for å oppleve blomstringen og utsikten der. Alt dette med base i Daratso. Hvis noen vil prøve noe lignende, kontakt Lisa Evans- Kalaitzaki for mer info her:lisa@newkydonia.com eller www.newkydonia.com                                                          Hun skreddersyr gjerne en temauke. Hotellet samarbeider altså med GS Tours som jeg jobber for. God helg til alle!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.