Septembers siste byvandring

September går mot slutten, og jeg gikk på byvandring med 8 nordmenn på denne siste onsdagen i måneden. Mest kvinner må jeg innrømme, 6 kvinner og 2 menn nærmere bestemt. Vi hadde den glede å ha med en ungdom, det gledet meg ekstra! At Synne på 19 satt i rullestol, hindret henne ikke i å delta på turen. Bortsett fra den tøffe Synne og hennes sterke mor, Marion, hadde vi med venninnene Heidi og Jenny. Heidi hadde store planer om å bli med for 2 år siden da hun var på Kreta med Jenny. Hun hadde gitt beskjed om at de skulle være med, og oppmøteplassen den gangen var fontenen i havna. Vi ventet, men ingen Heidi kom. De hadde tatt taxi og trodde de kunne kjøre helt fram. Den eneste fontenen taxisjåføren visste om, var det ved Talosplassen på utsiden av bymuren! Der satte  han dem av! Denne gangen fant de oss, og det var ekstra hyggelig at de fikk det til, om enn 2 år senere!
Med på vandringen var også Rolf og Kerry som har kjøpt seg et gammelt hus i Kalamaki og er lykkelige og entusiastiske over å eie noe her på øya, deres venner Jorid og Dag Morten.Synne,Marion,Rolf, Jorid, Kerry, Dag Morten, Heidi og Jenny
Jeg har hatt med folk i rullestol tidligere, krykker og staver. Hvis du orker og tror du kan, så kom! Vi legger alltid opp turene etter deltagerne, så null problem.
Først tok vi Kastelli med de arkeologiske utgravningene og tuslet i det gamle nabolaget som ikke ble ødelagt av bombingene under 2.Verdenskrig. Synne kan gå litt, så hun kom seg inn i gården på det fine hotellet Pandora Suites som er en gammel bolig fra ventiansk tid.

kattunger er et fint fotomotiv!inne på fine Pandoras Suites,Hun hadde ellers en lett karbonrullestol og ville gjerne bli med inn i venetianernes bydelen hvor det er litt eseltrapper. To bar rullestolen, og to hjalp henne i trappene. Ellers gikk det greit på fortau, gater og gågater.

i den jødiske bydelen,


inne i den venetianske adelens bydel Porto del Colombo,

Det er jo roligere i byen nå, og mer behagelige temperaturer.

Heidi og mannen skal være med på Douliana- Almiridaturen på mandag også. Vi håper på flere påmeldte! Har 3 foreløpig,bli med, dere blir hentet på hotellet eller fra bolig! Les mer her: fabulouscrete.com/tour/douliana-almyrida-nature-walk/
Med på tavernaen i Splantzia var Synne, Marion, Jenny og Heidi.
vi spiser lokal mat i Splantzia.
Regn er meldt i de neste dagene, men fra mandag av, blir det visst bedring. Vi ønsker regn, men for turistene er det selvsagt kjedelig!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.