Nyheter fra de siste dagene

Ja, så er Jorgos  hjemme igjen etter en runde på øya med en klassisk motorsykkelklubb fra Hania.
motorsykkelgjengen med kone og venninner i Zaros,
                                              Her ser du sjefen selv på Harleyen underveis.
Jorgos underveis,
De var 30 motorsykler, 25 fra Kreta og 5 fra fastlandet. Omtrent 40 som var
med og kjørte over 60 mil på 3 dager. Jorgos kjente alderen og var helt slått ut, men meget lykkelig da han kom hjem søndag kveld!! Ruten de tok var på små veier i utkanten, og det ble en stor opplevelse, særlig for de som hadde kommet med fergen fra Pireus.
tegnet inn ser du ruten de kjørte,
Mange ting skjedde på  Kreta denne helgen. I Platanias hadde de en festival de kalte Ji- Ploitismos-Tourismos,"Jord-Kultur-Turisme" fra søndag til mandag. Den var vellykket, med dans og musikk og mange arrangement både for turister og lokale.
ordførenen med en dansegruppe,

turister med på vindrue innhøsting,
Ellers har det store idretts arrangementet, Yperkopeli, gått av stabelen ute i Agii Apostoli. I år var det en 2 dagers feiring, med alt fra gåing for mosjonister i alle aldre, triatlon, svømming/sykling/løping fpå tid for de beste, tullekonkurranser,konsert, camping og selvsagt mye mat og drikke! De kan dette med å få med folk ut i naturen! Inntektene går til barn med kreft og andre langvarige sykdommer og deres familier Orizontes.
starten på triatlon på søndag,


gjengen med frivillige,
Dessverre døde den vesle jenta Evangelia som hele byen samlet inn penger til. Hun og familien klarte å få den kreftsyke jenta til London med hjelp fra Hanias borgere, men hun fikk en uventet komplikasjon og døde sist lørdag. Så trist, men iallefall vet foreldrene at de gjorde alt de kunne for henne. Sånn er det med kreft, den ser ikke på alder og tar i fra oss våre kjære i alle aldre. Fred være med hennes minne.
Noen har mere penger enn andre, og Kreta har hatt besøk av den russiske miliornæren Roman Abramovich i sin yatch Eclipse. Først besøkte han havna i Hania, og vekket stor oppsikt.
torsdag formiddag,
Eclipse,
Så kjørte de til Elounda utenfor Agios Nikolaos og der ligger båten enda ettersom de lokale nettavisene rapporterer. Hva vil han kjøpe der? Noen spekulerer i om han skal kjøpe fotballklubben til Agios Nikolaos, andre i eiendom i området. Det sies at han skal ser på tomter, luksushotell og villaer tilhørende gruppen Mirum. Den som lever får se! Yatchen regnes for den nest største yatchen i verden! Ja, ja ikke alle kommer med charterfly.
utenfor Agios Nikolaos,
Når vi snakker om fly, en drone fra det amerikanske Luftforsvaret nødlandet på flyplassen Daskalogiannis i Hania i går formiddag. Den var ute på treningtur og det ble noen forsinkelser av andre avganger av denne meget spesielle grunnen! Flyet ble fjernet fra rullebanen og vi venter på pressemelding om hva grunnen var.
Jeg har badet som vanlig i badetrappen og det var en fantastisk dag. Hadde bare selskap av en italiensk familie som nøt vårt rene vann og hyggelige nabolag.
Vi snakkes om noen dager,høyst sannsynlig med rapport fra morgendagens byvandring. Ha en fortsatt god ettermiddag og kveld!
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.