Nyheter


Gode nyheter er alltid velkomne! Jeg har fortalt dere før her på bloggen min om nordmenn som er med å hjelpe vanskeligstilte her i området. Bodil og Tore Hamre gjør en stor jobb for fattige i området de bor i. De bor fast her, og har startet opp Help Apokoronas.  Det har vært et arrangement for å hedre alle som hjelper i Apokoronas området med utdeling av diplomer og mye ros av jobben de forskjellige foreninger og privatpersoner gjør for å hjelpe i nærområdet.


 .
Her ble også de norske hedret og på søndag var de på lokalnyhetene. Her er innslaget. Det snakkes jo gresk, men selv snakker de engelsk, så noe får du vel med deg! Etter at de var på tv, har jeg fått flere hyggelige tilbakemeldinger om hvor flotte disse nordmennene er, og hvor stolt jeg må være over mine landsmenn. Og det er jeg!!!
Vi er stolte av alle som gjør noe praktisk for å hjelpe andre! Flott gjort, stå på!! Hjelp dem gjerne du også! Les mer her og følg Bodil, Tore og alle de andre: http://kreta-dream.com/help-apokoronas-crete.html
Du har også lest om Santa Run her i bloggen, og på mandag var det høytidelig overrekkelse av pengene som kom inn, 76.000 euro, til fire lokale frivillige organisasjoner som støtter barn her i byen!! Så mye glede og hjelp som kommer av disse tiltakene!! Vi gleder oss til neste år allerede.
mange glade motakere av pengene fra Santa Run,
Jeg fortsetter med gode nyheter.
En 82 åring journalist fra Sør- Afrika med kone med aner fra Kreta, skriver bok om Samaria ravinen og har sendt brev til fjellklubbens egen forfatter og reisebyråsjef Andonis Plimakis. Plimakis er selv godt over 80, men går og skriver om de Hvite Fjellene fremdeles. han skriver også for lokalavisa og her forteller han om brevet fra David Hoets. han skriver at han har gått ravinen 85 ganger og to av dem etter fyllte 80!! Han beskriver Samaria og Kreta med mye kjærlighet og vi ønsker at boken hans blir en suksess!!
David Hoets,
Unesco kommer til byen og skal se på de minoiske utgravningene oppe på Kastelli høyden her i byen. Spennende å se hva de sier....
En liten kuriositetfra avisen: Den som stjal laptopen fra Domkirken kom med harddisken, så skal kirken hjelpe med mat, klær, penger og annet hvis tyven er fattig og trenger støtte!!
Søndag 2. april er dagen da hele landet rydder opp både strender og natur. Lets do it Greece heter det, og her skal Apokoronas ryddes. Hovedveien fra Kalives til Kavros skal ryddes for søppel!! Som alltid frivillige som gjør dette! Hvis du vil være med, og kan lese gresk, kan du melde deg på her: http://letsdoitgreece.org/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/
Turistsesongen i Iraklio begynner 26. mars med tyske turister leser jeg i avisen.
Men her regner og snør det igjen i dag. Dette bildet er fra øya Gavdos som har fått seg en ny elv av regnmassene!!
Selv reiser jeg bort neste torsdag og er tilbake 8. april. Paris og Oslo står på programmet!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.