Høstrapport fra byen

Jeg sitter her og skriver på en strålende dag, etter mange dager med grått vær, og ENDELIG litt regn. De siste direkteflyene er gått for dette året. Michelle har vært her noen dager og drar igjen om litt. Vi har har hatt byen full av amerikanske marinesoldater som sikkert har lagt igjen noen euro, men som dessverre også har stelt istand endel kvalm i byen. Kanskje ikke så rart, når man slipper løs tusenvis av unge menn, med penger på landlov. De kommer i store grupper, drikker seg fulle, og noen krangler og slåss med de lokale.
Grått i havna,

noen dager er det sol, men vind,

og skyet,
Dessverre hadde vi en sjokkartet hendelse n morgen midt i uken. En for lille trygge Hania, høyst uvanlig hendelse. En eldre mann kranglet med sin fraskilte kone midt på gaten i beste handlestrøket, og så skjøt han på henne!! Hun ligger på sykehuset, og han er foreløpig fengslet, venter på dommen sin. Han sier at han angrer, de hadde økonomiske uenigheter. Dypt tragisk, ingen unnskyldning er god nok, og helt uakseptabelt at han hadde våpen. Han er fra Agia Marina, er fra en der kjent familie, men har ingenting med hotellene, eller turismen å gjøre og er uvenner med alle der ute visstnok.
Nå håper vi på roligere dager, og ingen mer krangling offentlig!
På fredag vi hadde en markering av det neiet som lederen av juntaregjeringen i 1940 ga til Mussolini, den såkalte neidagen ( nei er ohi οχι, på gresk) og byen er full av grekere som er her på langhelg.
grekere på besøk,dansgruppe klar til paraden på fredag,
Jeg har tatt flere runder med hundene disse dagene, og badet i dag. Vi nyter jo at det regner og blåser etter uendelige måneder med stekende sol og ikke en sky, men elsker det når den titter frem etter tre dager uten.

på "hundestranda"


bading med hundene,

på vei hjem,
Nede i badetrappen var det mange grekere i dag, herlig vann, og fint vær.

typisk høstsøndagstur,
Mye folk ute å gikk, og nå skal jeg og Jorgos i et bryllup. En av hans tidligere kollegaer gifter bort sønnen sin og alle brannmenn er selvsagt invitert, særlig de han jobbet sammen med i mange, mange år. Nå skal jeg ta på finstasen, og så kjører vi Michelle til flyplassen og videre til bryllupsfesten. Vi dropper kirken.
Når Michelle nå drar blir det stille og kanskje litt kjedelig her hos oss?
Vi var på Tamam fredag kveld og spiste deilig mat, hørte på rebetikamusikk og nøt koselig selskap med datter og venn.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.