1.desember med nordmenn i havna.

1.desember i sol,
Καλό μήνα και καλό χειμόνα. God måned og god vinter som grekerne ønsker hverandre den første i hver måned, og når ny uke eller årstid starter. Endelig er jeg frisk etter en tøff omgang med forkjølelse som holdt på i dagevis, som vanlig er. Dessuten har det regnet endel i det siste og energien har vært laber. I dag kom Guri og Bjarne inn til byen fra Alikianos,der de har hus og jeg kom meg hjemmefra i solskinnet.  Vi tok med Dexter og Ektor en tur ned til moloen og båthavna. Hjemme hos oss dunker det fremdeles masse ved siden av, og i dag hadde de gravmaskiner i hagen. Ikke så hyggelig med gjester i gården akkurat.
Første desember, med sol og hyggelig selskap, kan det bedre bli? Guri og Bjarne reiser hjem i morgen, så dette var en gudegave for oss alle!!!
deilige blåskjell,

stille i området,Vi satte oss på Glossitses og nøt hvitvin, blåskjell kokt i vin, grønn salat og kalamari. Mmmm, med utsikt til fyret, moloen og båtene. Jorgos kom også og vi hygget oss masse.
hyggelig selskap,
Det er det jeg skrev om i siste innlegget, vinter på Kreta, når sola kommer frem så varmer den!! Guri og Bjarne har fått en vitamininnsprøytning før de setter nesene mot nord igjen. Riktig nok fikk de endel regn, men likevel....
Dexter er entusiastisk og glad når han kan være ute å løpe  og det er gøy å ha ham med.
gøy på tur med Jack,


bra å løpe sammen,
Jeg tok med hundene ut på moloen litt, og det ble noen bra bilder til deg.....


 Du skimter så vidt litt melisdryss på Pahnes, den høyeste toppen, det var kaldt i natt.
Blir det mer? Vi får se, foreløpig blir det varmere og oppholdsvær. Og du ser Guri og gutta på Glossitses.
ser du dem?
De startet på det nye havnepolitibygget på mandag, til våren er det nok store forandringer der hvor det nå har vært åpent i flere år. Bygget skal være likt det som sto der før. Holder deg underrettet.
arbeidet er igang,
 Da jeg kom tilbake til de andre, tok Dexter seg en lur på armen til Jorgos.

Så tuslet vi hjem til oss gjennom smugene, kikket på hus, katter og trapper og huset der Jorgos vokste opp, før vi endte opp ved kirken i Splantzia. Agios Andreas i dag, stadig navnedager, flagg og gudstjenester. Takk for turen Guri, vi tar en ny i januar!!!
gjennom smugene,

katt i blomsterpotte,

ved Agios Nikolaos,

pyntet igjen.
Vi snakkes, kos deg og nyt desember!!!!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården