En spesiell helg i Hania.

Denne siste helgen i juni var det mye aktivitet i byen.Lørdag og søndag kveld var det en antirasistfestival i en av byens parker. Det var fullt opp med folk,musikk,mat, videoer,diskusjoner, utstillinger og stands med opplysninger om alle slags grupper og foreninger som jobber for en bedre verden på fritida. Alt er gratis,unntatt mat og drikke som er veldig billig. Maten er fra forskjellige land og alle som bor i byen er innom i løpet av helgen.
Musikk og mat i parken,

Alle aldre og folkeslag. Skoleband som spiller,rock,hip,hop og heavy metal i den ene enden,og seriøse musikere og grupper fra forskjellige verdenshjørner i den andre enden. Bildene er dessverre dårlige,for jeg hadde glemt fotoapparatet hjemme. Gro og jeg var innom,spiste falafel og loukoumades,drakk vin og øl, hørte på musikk og kikket på folk.Dette er 9. året med denne festivalen.
Alle aldre og folkeslag,

En kjent sangerinne ,Savvina Janatou ,underholdt.
I går var Gro,Michelle og jeg en tur oppe på Akrotiri fro å bade. Vi dro til Loutraki, en liten bukt som ligger nedenfor Sternes, og før Marathi stranda. Her er det en ganske liten strand, med en koselig taverna under trærne. Stolene her koster 6 euro, mens de nye oppe på gresset,er gratis. vi lå oppe på gresset. Flott utsikt, deilig og luftig,og du bestiller noe å drikke eller spise fra servitører som løper fram og tilbake.Litt høy musikk kanskje, og stort sett bare lokalbefolkning. Dette er et yndet sted for byens ungdom og unge familier.Her kan du bade rett fra fjellet,eller ved trappen.
Restauranten blir også brukt som selskapslokale,og vi har vært i bryllup her.
Den nyere kafeen med gress og stoler,

Loutraki stranda med restauranten og gressplen ovenfor.

Her ser du hele bukta.
Liten taverna på stranda,
En hyggelig liten strand                 .
Etterpå tok vi turen bort til Marathi,som er super populær hele sommeren. Nå var jo vi der på en søndag i juni,da er det ganske overfylt. Det var fullt av folk i alle aldre fra babyer til eldre som nøt et bad og en kaffe. Mange har også små båter ved moloen her.
Marathi er åpen med utsikt og molo med små båter.

Bra tavernaer,

flere strender,

og sommerhus!!
Haniafolk elsker Marathi og Loutraki. Her er det åpent med utsikt tvers over til Plaka,Kalives,Aptera og Ta Lefka Ori(De Hvite Fjellene).
En riktig familiestrand med Plaka tvers over,

Stranda blir brukt av skandinaviske reiseselskap som har turer fra Souda bukta og over hit. her finner du bra tavernaer og kafeer som er mye brukt av Haniafolk.
Fine langgrunte strender for små barn,og aldri bølger.
og koselige kafeer.
På kvelden var det stor fest for cruiseskipturistene som bor ombord i skipet som lå utenfor moloen i havna. Det var gresk folkedans ,bespisning og mange lokale og andre turister som så på dansen.
Mange satt på benkene og nøt solnedgangen,

andre dans for cruiseskipsturister.
Flott sted å se på solnedgangen fra taket,

eller fra Firkas og havna.
Sola gikk ned og farget himmelen rosarød,og så var det litt fyrverkeri til ære for gjestene.
Havna var full av lokale på kveldstur,og turister. Noen var innom kunstutstillingen i moskeen,og mange benket seg på kafeer og restauranter for å se Hellas spille VM kamp mot Kosta Rica.
Et eldre par på søndagstur i havna,

utstilling i moskeen.

Masse tv-er og fotball overalt.

Her fra Splantzia.
Det var høy stemning alle steder både i havna og Splantzia. Dessverre tapte Hellas,og er ute av VM. Da ble det brått stille etter mye rpoing og høylytt sukking.
Altså, en helg full av ting å ta seg til i denne deilige byen med dens strender og vakre steder.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.