Småprat


 


Dagene går og september går over i oktober, men været har vært det samme. Strålende sol fra blå himmel og temperaturer litt over normalen. 

Jeg har hatt en fin uke med late dager på stranda, gode turer med hundene og et koselig besøk av lillemann Alex.



Jeg tok bussen inn til byen i går morges og så tok jeg  med Alex tilbake på bussen. 





på vei til bussen,


Vi kom tidlig på bussen og jeg hadde plassert vogna og satt meg på en klappstol, mens jeg holdt i vogna og pratet med Alex. Bussen fyltes opp og det kom en til med barnevogn og noen med store kofferter. Da kom den unge jenta som selger billetter og skulle ordne opp. Hun sa at jeg måtte snu vogna og at jeg måtte stå. Jeg kunne jo se at det ble plass til at jeg kunne sitte igjen, så jeg trakk pensjonist kortet." Jeg er 67 og skal helt til Maleme", sa jeg, som sant var, "jeg kan ikke stå hele den veien!" Ok da, så flyttet de bittelitt på koffertene og så ble det plass til at mormor kunne sitte. Jeg kjenner litt på det etter så mange måneder med turisme, at vi som tar bussen stadig vekk og skal langt, vi trenger å sitte. jeg har blitt flink til å finne sitteplass og blir nok sett på som en stresset, uhøflig gammel dame, men sånn er det, jeg trenger en sitteplass. Jeg har hatt problemer med ryggen i 30 år og det å stå i 40 minutter, er en lidelse. Alex koste seg på bussen, satt å ropte høyt og kikket interessert på alle som gikk av og på. 

Vi hadde en koselig dag og han er så snill og blid at. Spiser laks sammen med mormor og så gikk vi på tur. En tur med hundene, en av gangen og senere en runde med et stopp på den fine lekeplassen vi har fått her i landsbyen. I går ble han 10 måneder og står når han holder seg i noe. Krabber også, men bare litt. 

på lekeplassen

den fine lekeplassen,










Det ble en tur med hundene på stranda i ettermiddag. Leo svømte litt, men Cookie er ikke særlig glad i å bade, han bare vasser litt. Det var litt skyet, men varmt. Så fikk de en omgang i dusjen, nå er de rene og trøtte og ligger og sover.
















I morgen er det meningen å delta i et veldighetsløp i Agii Apostoli. På formiddagen er det triatlon, løp, svømming og sykling Yperkopeli og på ettermiddagen de de kaller Anihti Orizontes. Det starter klokken 17 og er for store og små. man betaler 5 euro og de pengene skal gå til en av de veldedige foreningene i byen, som har med helse å gjøre. Man velger selv hvem pengene skal gå til. Det blir å løpe/gå parken rundt flere ganger. Både Katerina og Michelle sier at de kommer. Vi håper at barnebarna våre kan være med.



  












Når det gjelder Samaria ravinen, så er den åpnet igjen, men stenges i morgen da det er fare for regn.


Det blir nok flere dager med stenging utover i oktober, før den stenges for sesongen. Jeg fikk en melding fra en norsk kvinne som hadde gått Araderna ravinen den samme dagen som dødsulykken i Samaria ravinen og i hennes følge fikk en stor sten på seg og fikk brudd flere steder og ble alvorlig skadet. Hun advarer mot å gå ravinene på Kreta. jeg nevner det her, det er viktig å forberede seg godt før man legger ut på tur og å følge med på værmeldingen. Denne dagen kom som sagt regnet helt uventet. Det blir farligere og farligere etter som det kommer mye kraftigere regnbyger enn vi har vært vann til her. Men faktisk skjer det flere ulykker utenom ravinene, på E4 turveien. I forrige uke lette de etter to, den ene ble funnet død. Mann på 60, gikk alene på denne tøffe og til tider farlige veien.

Jeg ønsker deg en fortsatt fin helg.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Siste dagene før norgestur

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Maleme- Manoliopoulo- Loutraki- Maleme

Første uken i oktober

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Nyheter

Oppdateringer