15.august i Sembronas

 


Så er det fredag igjen og helgen er snart her. Her nede er det full rulle og masse folk og biler aller steder i forbindelse med 15.august som er en viktig helligdag og de fleste grekere tar en kort eller lang ferie i den forbindelse. Det gjelder ikke de som jobber innen for turisme og restauranter og kafeer, som jobber på ekstra mye nå. Skoleelevene og de store barnefamiliene fra Nord-Europa reiser hjem til skolestart, men franskmennene og grekerne nyter august og ferie nå. Her ute i Maleme er det kø på parkeringsplassen til Sinka supermarkedet nesten hele tiden. Det blir litt kaos når køen strekker seg ut i veien og selv bussen må vente. Til uken regner vi med at det blir roligere. Disse augustdagene er selvfølgelig en økonomisk opptur for alle mindre hotell og rom til leie som ikke er leid ut til store reiseselskaper. Inne i byen er det ferierende i hvert nabolag, særlig i Gamlebyen med alle sine AirBnB leiligheter og hus, små og store hoteller og pensjonater. Det er vanskelig å finne parkeringsplass eller komme seg inn og ut av byen, med så mange flere biler enn vanlig. Jeg hørte at det kom færre med ferjene i år, siden prisene har steget så mye, men her er folk nok!

Jeg har skrevet om feiringen av 15.august før her i bloggen, men du kan lese et innlegg her:https://audoymyr.blogspot.com/2014/08/15august-og-feiringen-av-den.html

Dette er jo også navnedag til gifte Μαρία, Mariaer, Δέσπινα, Despina, Παναγιώτα,Panajota, Γιώτα Jota eller Παναγιώτης Panajotis.

Som protestant synes jeg det er vanskelig å forstå denne feiringen og all betydning Maria har i den ortodokse troen.

Vi var invitert av Michelles svigermor, Maria opp til landsbyen Σέμπρωνας Sembronas hvor hun ville feire med en lunsj på taverna. Vi kjørte rett opp kysten og oppover gjennom vakkert terreng langs elveleie Ταυρωνίτης Tavronitis på "vår" side av elva helt opp til Νεα Ρούματα  Nea Roumata der vi kom inn på veien mot  Σούγια Sougia.



Da vi kom fram til Sembronas, ventet Alex farmor Maria, farfar og tante på oss på tavernaen Πάνδροσος Pandrosos og litt etter kom Michelle med Alex og mannen Jorgos og lillesøster Tonia. Det ble en hyggelig stund med de to familiene samlet, Jorgos søster var også der. Lille Alex var jo midtpunktet og gikk fra fang til fang og smilte og lo.

med pappa og farmor,













Vi fikk god lokal mat og stemningen var det ikke noe å klage på. Vi satt under store platantrær som ga skygge og det blåste en lett bris. 















Etterpå kjørte vi en runde opp til toppen ved vindmøllene før vi kjørte samme vei nedover og hjem til Maleme.



 









Alle som bor i huset vårt i byen skal reise bort på søndag, de skal til øya Κύθηρα Kithira som ligger nord for Kreta. jeg skal være hunde- og kattevakt i mitt eget hus fra søndag av. Leo blir med, så håper vi at alt går bra med Dexter og Leo. 

Jeg opplevd at Facebook fjerner innleggene mine i det siste. De sender melding om det er støtende og spam. Først fjernet de mitt eget innlegg fra min side, og nå har de fjernet det siste innlegget, På tur fra tre forskjellige grupper på Facebook. Jeg forstår ikke dette og synes at det er ekkelt. Det er ikke hyggelig å bli beskyldt for å ha skrevet og lagt ut noe støtende. Er innleggene blitt anmeldt som spam ev lesere? Håper da ikke at noe føler det slik.

Jeg føler at jeg ikke trenger å skrive om brannene i Aten, det dekker de norske avisene bra, men det er så trist og dramatisk. Vi er fremdeles inne i en periode med høy brannfare i hele landet.

God helg og lykke til på skolen til alle elever. Her starter ikke skolene opp før om en måneds tid.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter

Rapport fra den siste tiden

Nyheter

August i byen.

Oppdateringer

Loutro

Nyheter fra byen

Nyheter

På tur til Theodorou