Nyheter fra byen

 På tide med noen nyheter fra Hania. For alle dere som lurer på hvordan det går med renoveringen av Agora, kan jeg melde at jernkonstruksjonen som taket skal ligge på, blir montert i disse dager. 

Ja, det har gått tregt og vært masse forsinkelser underveis. Det har vært mye byråkrati rundt funn av den gamle bymuren fra Middelalderen og problemer med firmaet som hadde påtatt seg arbeidet. Man blir så vant til at det står sånn og folk har mer eller mindre resignert. De som drev butikker der inne, har jo funnet andre steder enn så lenge. En som har åpnet i Splantzia, sier at hun vil starte opp inne på Agora igjen, men beholde butikken i Splantzia også. En taverna som holdt til der inne startet opp med take-away og har gjort stor suksess.


De lager bare den typen hjemmelaget mat som grekerne spiser hjemme, bønner, linser, fylte tomater osv. og de selger til folk som lever alene, studenter, enslige eldre osv. De har en butikk( ingen sitteplasser) i Splantzia, den ligger i Tsouderon 95 Τσουδερών 95 i gata nedenfor Agora og heter To faito tis Zois Το φαητό της Ζωής. Nå har de åpnet et nytt utsalg også, så populært er det. De vil selvfølgelig åpne opp tavernaen igjen når Agora åpner. Det kan altså komme noe bra ut av dette, pluss at det nye Agora selvfølgelig vil bli så mye bedre enn før.

Ellers vet jeg at mange leter etter godt grovt brød når de er her. Midt i sentrum, rett ved busstasjonen ligger et nytt bakeri, veldig populært, det her Red Jane. De har startet i et gammelt lokale og ikke malt over det gamle på utsiden.








Hvis du ikke leter, går du kanskje rett forbi. Bortsett fra gode brød, har de også kaker og wienerbrød type, så kalt danish pastry. Men dette er stedet som ikke trenger å reklamere, ryktene sprer seg fort om bra bakerier vet du. Det blir skrevet om det i aviser og blader og er blitt utrolig populært på kort tid. Jeg var inne der og knipset en dag.

 Michelle og mannen bestiller brød og kaker derfra og får det på døra med Wolt. Adressen er : Kidonias Κυδωνίας 110, samme gate som busstasjonen KTEL  ΚΤΕΛ. https://www.google.com/search?q=red+jane+bakery+chania&oq=Red+Jane&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgCEAAYgAQyCQgAEEUYORiABDIHCAEQABiABDIHCAIQABiABDIHCAMQABiABDIHCAQQABiABDIICAUQABgWGB4yCAgGEAAYFhgeMggIBxAAGBYYHjIICAgQABgWGB4yCAgJEAAYFhge0gEINTkzM2owajeoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8



Overalt har det vært veiarbeider det siste året og alle strømkabler er lagt under bakken. Fortauene er blitt bredere og byen får langsomt et nytt preg.

nye brede fortau overalt i sentrum, 

Det har vært mye frustrasjoner fra bilførere, taxi og bussjåfører, men det blir jo bra til slutt. Nå er snart 1866 plassen klar, det har vært oppussing på gang i måneder nå. 
sånn så det ut i juni,

Jeg kommer tilbake med bilder når det er ferdig der. Hania er så mye mer enn bare havna og hovedgata ned til den, Halidon Χάλιδων . Gå til høyre og kikk deg rundt. Byen er full av spennende butikker og små kafeer og spisesteder. Og byparken Kipos Κήπος er verdt et besøk synes jeg.

på kafeen i byparken.
Byen vrimler av folk både tidlig og sent og her er det et kveldsbilde fra handlegata Mousouron Μουσούρων.


Vi snakkes. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter

Rapport fra den siste tiden

Nyheter

August i byen.

Oppdateringer

Loutro

15.august i Sembronas

Nyheter

På tur til Theodorou