Nyheter

 


Siste uken i august og foreløpig har vi heldigvis styrt unna hetebølger, de traff ikke Kreta. Det er jo en lettelse og etter hva jeg ser, er det ikke meldt noen ny hetebølge i de nærmeste dagene. Temperaturene har jevnt over ligget litt over det vanlige i hele vår og sommer. Lite regn og mye varmere enn vanlig gjør at trær og planter tørker inn eller får sykdommer, både i hager og i naturen. Det kom en kraftig regnbyge her onsdag morgen, men det var jo bare nok til å vanne blomstene for en dag. Kissamos er regnet som katastroferammet av tørken og flere andre deler av øya også. Vi lengter etter masse deilig regn utover høsten og vinteren.

På den lille øya Gavdos har det brutt ut en mageinfluensa den siste uken og den har rammet både turister og fastboende. Det ble spekulert i om det kan være vannet bakteriene kommer fra, men nå har de tatt vannprøver og prøver av de syke, og konkludert med at det er en virus. Allikevel er ikke folk overbevist om at det ikke er vannet det er noe galt med og det kreves flere prøver. I følge den lokale nettavisen Flash News blir alle turister som besøker øya syke, så utsett eller stå over Gavdos i nærmeste framtid!! Heldigvis noe man blir frisk av, men ikke artig mens det står på og hvis man så er på ferie, huff.

Den flotte yachten Christina O, som eides av Onassis, er på besøk i Hania om dagen. Den ble bygget i 1943!!


Sauesyken er visst over i det meste av landet og slakteriene er åpne, unntatt i Iraklio leser jeg. Så nå er det lam å få igjen.

Dessverre er det mange trafikkulykker her, spesielt på motorveien og det gjør det ganske farlig å kjøre midt i sesongen. Det tas opp i avisene, på tv og radio, det holdes kurs og opplysningsarbeid, men hjelper det? Nei, dessverre. Det var nettopp en ulykke hvor tre av de fire ungdommene i bilen omkom. Unge gutter på 15, 19 og 20 år.  De hadde vært på jobb i et bryllup, som servitører og var slitne sies det. Det er jo så sjokkerende hver gang sånne dødsulykker skjer og familier mister sine kjære på denne måten. Vær for all del forsiktige i trafikken her! I denne forbindelse skal det være en symbolsk blokade av veien akkurat der ulykken skjedde ( ved avkjørselen til Galatas på motorveien) i morgen fra klokka 17.00. Dette som en markering av hvor farlig veien er. Men er det bare veien det er noe galt med, eller er det sjåførene? Begge deler.










Det ankommer stadig båtflyktninger til enten Gavdos eller Sør-Kreta, mest Paliohora. De blir tatt i mot også sendt videre til fastlandet. Siden været er bra og det ikke er farlig å kjøre båt, overlever de alle, heldigvis. her en video fra Gavdos for 3 dager siden. 


I går kom en båt med 57 til Paliohora. På hele Sørkysten kommer det båter inn.


Den stafetten som ble arrangert fra Vai helt øst på nordkysten til Falasarna helt vest, gikk som planlagt. De løp til sammen 410 km og samlet inn penger underveis. 32 var med underveis og støttet løperne. Jeg fulgte med litt, da en løper kom forbi Maleme forrige lørdag siste dagen. Her er noen bilder:



siste del avsluttet ved Falasarna.
De er veldig fornøyde med hele arrangementet og skapte mye interesse underveis.

Fortsatt god helg fra Kreta. Καλό Σαββατοκύριακο.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter

Rapport fra den siste tiden

August i byen.

Oppdateringer

Loutro

15.august i Sembronas

Nyheter fra byen

Nyheter

På tur til Theodorou