Rapport fra Maleme med nytt.

 


Det er varmt her om dagen og varmere blir det utover. Vi venter en mini hetebølge de neste dagene. Det er fremdeles mye folk her, grekere på ferie pluss alle de vanlige turistene. De siste dagene har det også begynt å komme korona-tall i lokalavisen igjen, siden tallene stiger. Over 4000 på Kreta i går. 

Det er jo ikke rart når man tenker på hvor mange som reiser rundt i disse dager. Det er ikke kommet noen nye restriksjoner eller påbud og det vises ingen tegn til panikk. Noen tester seg på gratis testsentre hver dag, men prosenten av positive tester er ikke spesielt høy her i byen. Mitt barnebarn ble smittet i Norge etter at han kom hjem og noen mine venner har omsider blitt smittet, så det gjelder tydeligvis Norge også. 

Jeg leser i avisen om et par fra Holland som ringte etter hjelp da de var underveis på E4 utenfor Sougia. De hadde mistet retningen og gått seg bort, og ble funnet av brannmenn som var utkalt. De beveget seg i et område som det er forbudt å ferdes i når det er kraftig vind og stor fare for brann. Paret fikk en bot på 300 euro. Dette er første gang noen får en sånn bot og det er for å gjøre folk oppmerksom på hvor alvorlig det er å ferdes i forbudte områder, med stor fare for brann. Det blåste kraftig vind i området. Man skal altså forhøre seg med lokale og på nettsider før man gir seg ut på tur i vernede områder på denne tiden av året og på dager hver brannfaren er ekstra stor! Paret var dehydrerte, men ellers i god form.

Jeg har gått mine vanlige turer og vært på stranda på formiddagene, og her er noen bilder:










Det er satt ut beskyttelse for caretta caretta skilpaddene på strendene her, de har jo reder under sanden og det er snart tiden da eggene klekkes og skilpadde ungene finner veien ut i havet.



De flotte strandliljene, som for øvrig er beskyttede, blomstrer nå her ute langs stranda. De er så fine!




Kattungene er søte og viltre og vi elsker dem. Snart skal de få nye hjem:







Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober