Første dagene i august

Fra byvandringen,
Vi er inne i august og været er upåklagelig. Det blåser en del og dermed er temperaturen levelig. Jeg har vært i Agia Marina , Plaka og Kefalas med Jorgos de siste dagene. Mye trafikk og folk overalt, untatt i Kefalas, hvor det var stille i går.
Jorgos i Agia Marina,

mye bølger,

med Petter og Inger i Kefalas,

vakker landsby,
fra Plaka,
Jeg hadde en spesielt internasjonal byvandring i går med Kyllie og Jan fra Australia, ( men Jan er filepinsk og Kylie har nederlandske foreldre), Steven fra UKog Yana fra Bulgaria og familien Haraldsen fra Norge.
Steven,Yana, Ine, Ingunn, Jan Ove, Jan og Kylie.
Vi hadde en hyggelig vandring med interesserte folk som satte pris på innslagene jeg hadde lagt inn. Jan Ove og Ingunn var med i fjor sommer, og var overrasket over at det var ny rute og nye innslag og mer å lære. I fjor hadde de med sønnen og i år datteren Ine. Hyggelig med ungdom, denne turen hadde overtall av ungdom.Noen steder nede i havna er det nesten umulig å gå med så mye folk, men jeg prøver å styre unna så godt jeg kan.Vi spiste her nede på torget på Boubos og maten, stemningen og selskapet var topp!! Steven og Yana hadde andre planer, men vi koste oss med fortellinger fra Australia, Norge og Hellas og nøt av den gode maten. Kylie og Jan var på den klassiske Europaturen og hadde tre-fire dager på Kreta før de drar videre til neste stopp på turen.
fra populære Bourbos,

hyggelig selskap,


som alltid, god mat,
August er måneden da grekerne har ferie, og den 15. er en stor dag, så nå er vi klare for "innvasjon" i helgen. På den andre siden starter skolene opp i mange land i Europa så fra midten av måneden roer det seg litt.
Her i vårt nabolag har det blitt veldig mye AirBnB og hus leid ut til turister og gatene og smugene er fulle av turister. De mange leiebilene tar opp parkeringsplassene og problemene er de vanlige for alle som bor på typiske feriesteder det være seg i Norge, Danmark eller på Kreta for den saks skyld. Vi holder nok ut!!
Vi har jo også invasjon av "tyskerne" det vil si naboens sønn bor i Tyskland med kone og barn og nå er de her for en måned. Sønnen har med seg en flunkende ny, flott bil, og den skal jo parkeres så nære huset som mulig. Han er litt desperat for at noe skal skje, eller at noen skal lage riper i lakken og prøver å få mamma til å holde på en parkeringsplass for han. Litt underholdende kan det bli, og høylytte er de, vi kjeder oss ikke!!
Dyrene er slappe i varmen, og katten William som hadde flyktet opp på naboens tak under invasjonen av mine barnebarn og Dexter mitt firbente barnebarn somTonia sier, lister seg forsiktig ned for å spise, og trekker seg så tilbake. Han er nok ikke helt trygg enda. Dexter lager hull i porten, og Ektor stikker av, han stavrer ned til torget og tigger ved bordene. Møtte ham der i går kveld. Vi følger han hjem, og neste dag er han der igjen! Når Dexter drar, blir det reparasjoner og både Ektor og William kan finne tilbake til vanlig hverdag uten feriegjester!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nytt uvær.

Siste nytt

Maleme