Våre lokale badesteder

Koum Kapi sett med Håkon Bergers øyne
Her i Splantzia hvor jeg bor, er det lett å komme seg ned å bade. Jeg bruker fem minutter til å gå til Koum Kapi, og badetrappen og noen minutter mer bort til stranda.Dette er jo veldig lokale steder da.Badetrappen er full av folk hele dagen om sommeren.Da går naboene med barn og barnebarn ,og folk i alle aldre dit for å bade. Du vet ,når det er så mange måneder badesesong, må man ikke nødvendigvis være lenge eller sole seg. Vi bader, sitter litt i trappen eller på benkene på fortauet og går hjem i badetøyet. Det fine med denne trappen er at du går rett uti, uten å få sand mellom tærne, men det er fin bunn ,grunt og super rent vann.
Badetrappen i Koum Kapi..
Badestranda.
Mange Haniainnbyggere spør meg om jeg bader i Koum Kapi, er det rent vann der da?? Ja det er det sier jeg da, vi har biologisk renseanlegg i Koum Kapi, det er åpent så skitt og grums blir ikke liggende, og vi er ikke så mange som bader der.Klart det er fint å bade på de flotte strendene vi har så mange av, men til hverdags, og til helårsbruk, er Koum Kapi, og for meg særlig badetrappen helt topp!!!Det er plantet en liten palme ved trappen som gir litt skygge, og vi har dusj. Jeg syns det er luksus å gå hjemmefra i badekjole og crocks, svømme langt ut i rent vann, dusje,sitte litt i trappen å prate med de andre som bader og så ta kjolen på å være hjemme etter fem minutter! Min form for luksus. På stranda er det fullt av folk fra nabolagene rundt i sommerferien. Vi badet alltid der da vi bodde ved stadion, syklet ned på noen minutter med parasoll og stol på syklen,og ungene med sine sykler ,vi ble så lenge vi ville,deilig!!!
Koum Kapi i dag.
Flott åpen utsikt er det også. Det er satt opp skiftehus og dusjer,og en vannslange i en av trappene til å skylle føtterene for sand. Har du sett hvordan mange voksne i Hellas, kanskje særlig kvinner bader stående i vannet pratende med andre hoppende opp og ned i en time eller mer?Du ler kanskje litt, de har gjerne hatt og solbriller på også, ser passe dumt ut. Nå skal du høre, alle leger sier til oss at bading er sundt, og at sjøen bringer helse.Uannsett hva vi feiler så blir vi anbefalt å bade. Reumatisme, benbrudd, astma, senebetennelser, you name it, bading med øvelser.Mange på min alder og eldre kan ikke svømme, særlig kvinner da, så da står de der og gjør øvelser!!Hatt og solbriller må til ,ellers blir du gal av sola.Jeg har solømfintlige øyne, hodepine og vannskrekk og har fylt 56, så jeg bader med hatt og solbriller uten å være flau over det.Jeg bader hver dag hele året så sant det ikke regner. Med hodet over vann,må vite.So what?? Katina, naboen min spør meg hver dag om jeg skal ned å bade i dag, hun følger med og vil ha rapport etterpå.Hun kommer seg ikke ned dit lenger,bena holder ikke.
Min søster Gro har sin ferieleilighet i et gammelt arbeiderboligkompleks her i Splantzia.Hver morgen om sommeren kommer damene i flokk og følge for å gå ned å bade.Tykke og tynne, middelaldrene og eldre. Da spør de Gro høflig om hun vil bli med, men hun bader i timesvis der senere på dagen. En timestid senere er de tilbake igjen.Smiler og ler og går hvert til sitt.Det sosiale er viktig i nabolagene her.
Søndag morgen tar jeg hundene mine (eller gutta som jeg kaller dem, jeg har jo bare døtre jeg),på badetur. De elsker det.Det ligger en liten strand nedenfor parkeringsplassen i denne enden av havna.Der er det stort sett ikke folk, eller veldig lite. Det er en seinete strand, og som et lite basseng. Hvis du kommer deg utenfor steinene som omkranser "bassenget", kan du svømme langt ut,herlig!!
"Hundestranda" vår nedenfor parkeingsplassen.

Jack og Tommy på stranda i dag

Utsikt til Halepa på andre siden.
Hit tar jeg gutta med.Jeg syns ikke noe om hunder på strender med folk,de rister seg over alt, tråkker på andre folks håndklær og er til irritasjon for mange.Her er det ideelt for oss. Jeg tar badesko på,og så koser vi oss alle fire. Av og til får vi Gro med når hun er nedover. Jack er redd for å svømme alene og generelt av den late typen, så han bærer jeg uti.Så svømmer han til land å står og roper til jeg kommer inn igjen, Ektor svømmer med meg så lenge han orker og Tommy svømmer litt og går opp å passer på håndkleet mitt .De tre musketerer, jeg har en livvakt som svømmer med for å passe på meg, en som står og roper at jeg ikke må svømme så langt ut, og en som passer på tingene mine,heldige meg!!!!!I dag var det blikkstille ,skyfri himmel og ingen på stranda vår,og vi koste oss veldig. Etterpå er det bading i gården ved hageslangen. Vi har fått laget ett flott springopplegg som passer akkurat til en liten hund og så tørking med gamle badehåndklær, greiere kan det neppe bli!!!
Ektor dusjes etterpå i gården.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober