God jul

 


Det er juleaften på Kreta også, selv om tradisjonene er litt forskjellige fra Nord-Europa. Her synger barn og unge de kjente som kalanda κάλαντα julesangene rundt om i gatene. Det grilles ute i gatene og folk koser seg med en kaffekopp og en prat.  Det er små kiosker med julebasar for gode formål og det selges gouri, disse lykkebringende dekorasjonene som henges opp i huset, eller bæres som et smykke hele det nye året. Her er noen inntrykk fra formiddagen i sentrum:

barn som synger rundt om i byen









Du kan lese mer om julefeiring og tradisjoner her i bloggen:https://audoymyr.blogspot.com/2013/12/jule-og-nyttarsfeiring-i-hellas.html

https://audoymyr.blogspot.com/2014/12/gresk-jul.html

Og ellers hvert år på denne tiden så klart.

Dessuten har jeg vært på laiki, det er jo lørdag, så det er det marked som vanlig. Sesongens frukter er sitrus og det er stor sesong for gresskar og avokado her.

















På onsdag var jeg på en spesiell konsert. Det var en konsert med forskjellige kalanda κάλαντα fra hele landet som de dere hørte i forrige innlegg. Denne konserten var til inntekt for trengende i byen, det var innsamling av mat og gaver til barn, i stedet for inngangspenger. En gruppe lærere slo på trommer, mens to kvinner sang og to musikere spilte tradisjonelle instrumenter.

innsamlet mat og gaver,



Her er noen utdrag:


Jeg skal ut på Tamam og spise julemiddag med Jorgos og Katerina og i kveld skal jeg på kveldsmesse i den katolske kirken, slik jeg pleier å gjøre.

God jul ønskes alle mine lesere. Jeg ønsker at dere må få det dere ønsker dere i livet, feire med glede og ha fred i sjelen. Og masse kjærlighet. Ny rapport kommer i romjulen. Καλά Χριστούγεννα.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober