Oppdatering fra Hania

 


I går var det Pride-tog for første gang her i byen. Det var et privat initiativ som ble en kjempesuksess. Det var mange her i byen som ville støtte opp og det var flere enn ventet som kom. Den fascistiske motdemonstrasjonen som var planlagt av det høyre -ekstremistiske partiet Spartiates, ble det ikke noe av. For det første ble det stemt over dette initiativet i byrådet og alle stemte nei til å tillate dette. Dessuten fikk de ikke polititillatelse. Det ble en antifascistisk demonstrasjon i stedet, som møtte Pride toget. Det er viktig for byen og alle menneskene her at Hania tok i mot dette på en så positiv måte. Hellas ligger fremdeles langt etter når det gjelder åpenhet om homofili og det er langt igjen før det godtas som det gjøres i Nord-Europa i dag.



Med små steg og en ny generasjon som ser annerledes på tingene, vil det langsomt gå framover tror jeg. 

Jeg hadde norskundervisning så jeg kunne ikke delta, men fikk en tur i havna med Leo. Det er varmt her om dagen og kveldene er deilige nå. Det var litt vind og masse folk. Sommeren er her og familiene har kommet til Kreta på ferie. Vi traff niese Mimi som jobber i havna, hun hadde ikke truffet Leo før.


Han er nysgjerrig på alt og alle, men ikke redd. Alt er nytt for ham og han tar det veldig bra.

Her er noen bilder fra havna i går kveld med mye folk, vakker solnedgang og god stemning:











Byparken som kalles Kipos er endelig helt ferdig og jeg kommer snart med flere bilder derfra. Ny port mot den andre parken og fin liten dam med springvann.

Tonia og Dexter har endelig kommet og blir her i hele juli. Vi sitter og venter nå, Leo vet jo ikke at Dexter kommer, men jeg er spent!! De er forsinket ca 50 minutter, i følge avisen er nesten alle flyvningene forsinket i dag, pga. for lite folk på flyplassene i hele Europa!

kjedelig å vente på flyavgang.

Men så kom de da!!


Kommentarer

  1. Kjenner det rykker i Kretafoten nå. Var på cruise rundt om i Hellas i mai. Båten lå i Soudabukten 1 dag og vi var på land og besøkte hotellet "vårt" i noen timer. Ikke nok til å stagge lengselen. Men den 2. september kommer vi. Da er det godt å ha bloggen din, Aud, som holder oss oppdatert og vi på en måte tar del i livet på Kreta. Kos deg videre med familie på besøk og livet med lille Leo.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig hilsen. Bra du har glede av bloggen.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.