Påsken 2024

Her kommer en liten rapport fra årets påske. Den ble innholdsrik for oss. Fredag var jeg en tur i byen og her ser dere noen av de mange lambadaene λαμπάδες som de selger før påskeaften. Alle barn får en av gudmor, gudfar eller foreldre til å ha med i kirken lørdag natt. Da deler man flammen med hverandre i det presten sier: "Kristus er oppstanden" Χριστός ανέστη. 

 Men tilbake til fredag.

her er Jesu kiste blomsterpyntet klar til å bæres rundt,



Vi har en tradisjon i familien at vi  møtes og går med prosesjonen som går ut fra kirken i Splantzia og følger den til Koum Kapi. Michelle har jo ikke vært her på mange år til påske og hadde lyst til å gå med sin lille sønn. jeg fikk lurt Kristin og Hilde med også, de er her på ferie med mennene sine. Gutta ville ikke være med rundt. Vi møtte Jorgos søster og niese midtveis. Her er noen inntrykk fra langfredagskveld i Koum Kapi:








Lørdag var jeg bare hjemme i Uglehuset hele dagen og slappet av. Vi hadde planlagt å gå til kirken her ved siden av til midnatt, men det begynte å øse ned og det regnet skikkelig kraftig ved midnatt, så da gadd vi ikke. Er det ikke utgjort? Her har det vært så fint og varmt i mars og april og så skal det øse ned på påskeaften og på morgenen 1. påskedag!! Men litt smelling ble det, og Cookie var skikkelig redd for alle høye smell.

Min venn Morten som ferierer her, har lånt meg disse bildene fra påskeaften i Nea Hora og fra 1. påskedag i havna:



Jeg fikk besøk av kusine Bente, mannen Morten og barnebarnet Sofie søndag morgen. Hun var så begeistret for hundene og kattene. En veldig dyreelskene jente på 7 år. Så koselig. 












Etterpå var vi på Akrotiri i Kabani Ακρωτήρι Καμπάνι hos den nye familien til vår datter Michelle. Hennes manns onkel og tante bor der og hadde invitert til lam med tilbehør. 


farfar Grigoris og svoger


lille Alex var midtpunktet så klart









andikristo kalles denne måten å grille på,

kokoretsi på elektrisk grill,

lammet er ferdig grillet,

far og sønn,

kokoretsien er nesten klar,




Denne familien Andrei er litt spesiell. For det første leier de ut øverste etasje av villaen sin til ferierende.


delen som leies ut,



nydelig opparbeidet tomt,


Villaen kaller de Niso og her er linken: https://www.airbnb.co.uk/rooms/7539727?viralityEntryPoint=1&unique_share_id=64766D94-4F70-42A7-AF6C-6E0077A15AC6&slcid=711a72f915694f46bfac6f490c17bd56&s=76&feature=share&adults=1&channel=native&slug=qFehuz2x&source_impression_id=p3_1715067861_kT6B83chHWgXOKPF



Faren er rumensk og tannlege her, moren er psykiater, datteren er arkitekt og sønnen er sommelier og lager sin egen vin. Her er deres hjemmesider/info: Georgina Andrei Architecture & Interior Design | Chania (studio-andrei.com)

https://www.google.gr/search?client=safari&sca_esv=16ed921c8ce5d289&hl=el-gr&q=Dentist+Andrei+Gheorghe&ludocid=8184528735066458992&lsig=AB86z5VLDBt6RyeGjqfakTb7oupc&kgs=2b8023ae401ef31d&shndl=30&shem=bsc,lsp&source=sh/x/loc/act/m1/3

https://www.indigowine.com/producer/aori/ Emilios har også en side på Instagram.

Mandag hadde Jorgos navnedag og vi hadde invitert våre gode venner Morten, Hilde, Torgeir og Kristin. Vi koste oss med geitekjøtt i ovnen og så gikk alle damene på tur med hundene.




Hilde og Kristin i olivenlundene,



en lykkelig mann,

gutta, Jorgos, Morten og Torgeir,













Det er ekstra fint at vi har blitt kjent med hverandre her nede, faktisk på mine byvandringer! Nå passer de på å komme ned samtidig og treffes her nede. Er det ikke flott!!!

En flott påske, vi er så fornøyde! I dag er det også fridag, så folk har en ekstra dag til å bare slappe av. I morgen våkner Hellas opp igjen. Du kan lese mer om gresk påske på bloggen min. Her er ett innlegg:https://audoymyr.blogspot.com/2014/04/gresk-paske.html

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Småprat

Katsounas ravinen, Agios Georgios

Aprilsøndag i havna

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Hjemme igjen.

Imbros ravinen