Nytt fra siste uke

Det står: De var studenter.... våre liv teller,

 I kjølevannet etter togulykken er det store demonstrasjoner i landet. Valget er fremskyndet som en følge( sannsynlig dato 21. mai), sist søndag var det minnegudstjeneste i alle landets kirker( de store) og i går var det offentlige stengt som en dag med landesorg. Det er begravelser der liket kunne indentifiseres, og bare et par som ikke har blitt identifisert enda. Landet lever fremdeles med nyheter om ofrene for ulykken og familiene til de døde har begynt å søke hjelp hos advokater for å få fred i sjelen og de skyldige dømt. Jeg skal ikke gå inn på temaet hvem som er skyldige her i bloggen. Landets statsminister Mitsotakis står fram og sier at han tar skylden for ulykken og at jernbanen skal fornyes og forbedres. Kommentarene er mange kan dere tenke dere.




Studenter og skoleelever gikk i demonstrasjonstog her i byen på tirsdag kveld og i går hadde kommunistpartiet sin demonstrasjon. Noen av studentene endte opp ute på fyret hvor de hang opp et banner. 

Det var store demonstrasjoner over hele landet.









En avgått gammel og surrete erkebiskop, Amvrosios uttaler at togulykken ved Tembi var Guds straff for at grekerne hadde deltatt i det hedenske karnevalet. Det er jo grusomt å si noe sånt offentlig! Han og mange prester med ham, mener at karnevalet er ugudelig og en stor synd. Den gresk ortodokse kirken stiller seg ikke bak disse prestene og de fleste ler av ham, men han har selvfølgelig noen følgere.


Jeg tenkte å ta med en god nyhet som sniker seg inn mellom alt det triste og svarte. Hania sykehus får 10 nye dialyseapparater.


 

Jeg avslutter med været. Det er sol men litt kald vind om dagen. Vi koser oss i gården, kattene. Choco og jeg.














Fint turvær rundt i byen. Her kommer noen bilder fra de siste dagene:







  





men i Halidon er det alltid folk,






stille i Gamlebyen,


Kommentarer

  1. Kjenner du de som driver Nostos hotel? Vi har bodd der 3 gange, og var storfornøyd..

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.