Lørdagstur

 


Hei igjen og fortsatt god helg. 

Vi fikk vite at regjeringen lettet litt på restriksjonene igjen. For eksempel har de gått bort fra portforbud fra klokka 19, heretter gjelder 21 for hele landet. Dessuten åpner frisørene igjen fra mandag, blant annet. Det vil bli mulig å hente rapidtester gratis på apoteket, selvtestingsett. Man kan få en test i uka. 

Her i byen var det vårvær i dag, med sol og varme og endelig hadde vinden lagt seg. De første svalene(de som kalles tårnseilere) er kommet, og de seilte rundt i havna.

Vi tok en kveldstur med Dexter, og vi var ikke de eneste.Mange hunder, barn og foreldre på sykler, venner og familier ute på tur.Mye folk, men alle spisesteder og kafeer er stengt fremdeles. Vi har jo vent oss til det, men det er rart. Mange steder holder jo vanligvis åpnet hele året, og byens befolkning bruker dem daglig:
Det er håp om åpning om ikke så altfor lenge. Mange steder tilbyr de take away, både mat og kaffe.

Smittetallene er høye om dagen, sykehusene er fulle av covid-syke, og det føles skummelt. Her i byen har vi rundt 20-30, på daglig basis. Ganske mange prester, både biskoper og landsbyprester er smittet, og i går døde en av dem her på Kreta. Byens biskop er også smittet. Dette gjør at de måtte gå ut og trekke tilbake uttalelsene om at i kirken ble man ikke smittet, siden det er Guds hus. De påsto at det ikke var farlig å kysse ikonene, eller ta i mot nattverdsvin fra den samme sølvskjeen som resten av menigheten. Dessverre ble de selv smittet. I begynnelsen brukte ikke prestene munnbind i kirken heller, selv om alle andre måtte bruke det. Nå følger de alle forskriftene. 

Her er bilder fra veien mot  og fra Nea Hora:
Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983