Nyheter

 


Først av alt, god påske der nord!! Her er det enda lenge til påske og jeg verken feirer eller har noe påskefølelse. Det er gresk nasjonaldag i dag, den ene av de to. I dag, 25. mars feirer man starten på den første revolusjonen mot Ottomanene i 1821.  28. oktober er nei-dagen, da feirer man at den greske statsministeren som førøvrig var diktator og het Metaxa, sa nei til Mussolinis forslag om samarbeid. 

Man altså, begge dager feires omtrent likt og du kan lese mer i bloggen min om disse dagene:https://audoymyr.blogspot.com/2013/10/neidagen-28oktober.html

https://audoymyr.blogspot.com/2016/03/25mars-gresk-nasjonaldag.html

Se bilder her fra dagens avis:https://flashnews.gr/post/769877/25i-martiou-sta-chania-me-ti-mathitiki-kai-stratiotiki-parelasi-koryfonontai-oi-epeteiakes-ekdiloseis-foto/

I dag er jeg i Maleme og her har det vært høymesse og kransenedleggelse på minnesmerket over de døde i krig fra Maleme, ved kirken. Der var skoleelevene, representanter for forskjellige foreninger og nasjonalsangen ble sunget. her er et eksempel :

Bortsett fra å være enda en fridag og enda en mandag fri, er det varmt i dag med sydvest- vind her på Kreta og en fin dag å være ute. 

Jeg har vært på tur i det grønne:










Min kastrerte hund har det bra og er uten krage når vi er på tur og når han husker å ikke slikke sårene. Men her hjemme må han ofte få den på igjen. Han tar det veldig fint og er i god form.

slitne hunder,

Jeg hadde besøk av Petter og Inger som har hus her nede og som deltok i årets Pierra Creta skirenn her nede søndag den 10.mars. Dette er noen bilder fra Petter:

Inger og Petter på toppen,

på vei opp på randonee ski 

i mål,

lokale bananplanter og bananer på fjellet!


 












en video fra Pierra Creta:

Dette er andre gang noen nordmenn jeg kjenner har deltatt, første gang var i 2017 og da var det Morten og sønnen som var med og det kan du lese om her:https://audoymyr.blogspot.com/2017/03/pierra-creta-2017.html

Rennet blir arrangert annet hvert år og blir mer og mer populært også utenfor Hellas. Petter og Inger fortalte at i år var flesteparten deltagerne utlendinger. Det var noen flere nordmenn med fortalte de. Inger fikk premie som eldste kvinne med. Rennet er populært fordi det er Europas sørligste skirenn, et morsomt arrangement med lokalt snitt. Kretabananer, raki, folkedans og musikk er med. Det er mange små arrangementer i forbindelse med rennet både kvelden før og på selve renndagen. Sikkerhet er første prioritet og ingenting er helt klart før morgen på selve rennet. Da vet man hvor man skal starte og hvor rennet går. Røde Kors er med som alltid og alle som er med på å arrangere og er frivillige pluss alle frivillige som kommer og hjelper. 

Folk kommer fra hele Europa for å være med og de hadde møtt greskere som bor i Iraklio noen måneder om vinteren for å stå på ski!! Det er jo ikke dette man forbinder med Kreta, men altså.....Noen som skal være med om to år?

Det 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.