Nyheter

Vi begynner denne uken med gode nyheter. Endelig etter 40 dager, slipper byen de strenge tiltakene, blant annet å bruke munnbind over alt, både inne og ute. Alle spise og utesteder måtte stenge ved midnatt, antall personer som kunne møtes var 50 og mange andre. Nå er antallet 100, og vi slipper å gå med munnbind på gata, åpningstider for spise og utesteder forlenges til 01.00 bl.a. Masker skal fremdeles brukes i butikker og alle steder innendørs selvfølgelig.
Nå har fylket vært nesten smittefritt i mange uker og det er vi utrolig glade for. Iraklio derimot er rødt, og må fortsatt ha de strengeste tiltakene, sammen med bl.a. Aten.
Dødstallene stiger sammen med smittetallene og det er trist, men Kreta har klart seg bra i så måte. Hania har ett dødsfall, em 90 åring den eneste døde her i byen. Hele øya har hatt 622 kjente tilfeller så langt. Vi håper på bedre tider framover og nå som turismen stopper for vinteren, blir det roligere generelt og det bør bety mindre smitte. Grekere reiser ikke så mye som mange andre europeere og med strenge tiltak, bør smitten synke litt. Ja det er mye roligere nå, både i Maleme hvor alle hotellene er stengt så vidt jeg kan se, Maleme Mare stengte i går, og inne i byen.
Barna går på skolen, universitetet har åpnet, og høsten kommer med litt lavere temperaturer. Saken med den historiske bygningen oppe på Kastelli-høyden i Gamlebyen som hadde vært okkupert av anarkister i 16 år og som skal gjøres om til hotell, har satt sinnene i kok. Store grupper av politikere, leger, advokater, lærere, osv., har satt i gang med aksjoner mot hotell. Universitetet på Kreta ved den polytekniske delen her i byen, fikk bygningen i gave på 80 tallet, men brukte det ikke de siste 20 årene. Nå har de leid ut hele området med to bygninger til en internasjonal hotellkjede og dette er folk i mot. I kveld skal det være et møte i en park hvor folk kan delta.
Når det gjelder rettsaken mot Hrisi Avgi som jeg skrev om sist, er den i gang igjen etter helgen og det er bestemt at ingen i ledergruppen får mildere straff(de hadde alle bedt om mildere straff). Vi venter med spenning, og det er ikke tillatt å stå utenfor rettsalen, det ble jo en veldig stor ansamling på fredag og av smitteverns hensyn er det altså forbudt.
Jeg sitter i gården i Uglehuset og skriver, mens vinden blåser i platantreet og det rasler i bladene. Litt skyet de siste dagene, deilig.
Nå setter jeg snart nesen mot byen igjen og kommer tilbake med nytt innlegg en av dagene.

Kommentarer

 1. Så bra at det går bedre med den pandemien på Kreta. Lengter til mitt paradis, men har ikke våget å reise i år. tror ikke jeg vil tåle den smitten. Takk for at du holder oss informert Aud

  SvarSlett
 2. Takk for oppdateringen, betyr mye, og er så takknemlig for at du deler med oss, på tross av at det medfører ekstra arbeid og tid for deg. Fint og ha deg tilbake 🍁🍂

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig oppmuntring, det trenger jeg av og til!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter