Oktober hilsen fra Hania

Splantzia i forgrunnen og de Hvite Fjellene i februar.
Hei!
Jeg tenkte jeg skulle dele litt av hverdagslivet her nede på solskinnsøya,ferieparadiset,ferieøya eller hva Kreta kalles for. For meg har det vært hjem i over 30 år nå. Jeg bor i Hania, eller Chania som det ofte blir kalt på norsk.Herlig by å bo i året rundt.
22.oktober og det blir stillere for hver dag.Strendene blir tommere, og det er mindre folk ute og tusler i havna.Vi har deilige dager med sol og vind.Dette er jo ingen småby akkurat,så stille blir det aldri og noen tomme strender ser vi ikke før i regnfulle januardager.Jeg elsker hverdagen her,elsker å bo i en trang gate i Splantzia ,bydel i gamlebyen. Jeg lever her med min greske mann Jorgos, våre tre hunder og fire katter.
Barna har flyttet ut og stillheten råder.Tre flotte døtre har jeg , Stine som bor i Bærum og har forlovede og en herlig ettåring, Michelle som bor i Aten og er i praksis på et sykehus i forbindelse med med sosionomstudiet. Minstejenta Tonia har også flyttet til Norge og er dagmamma for nevøen Daniel.
Vinterbilde fra gården vår.
Men her skal det altså handle om hverdagen min og nabolaget. Håper det blir en hyggelig avveklsing, både for meg som skriver,og for dere som leser dette!!
Imorges etter at jeg hadde gått tur med hundene Jack,Tommy og Ektor hadde jeg norskundervisning i gården min. Evi er stilist og neglteknikker og drømmer om å få seg jobb i Norge. Hun reiser oppover i desember og forbereder seg. Det er artig å undervise henne, hun er ung ,full av pågangsmot og flink til å lære. Michelle ringte imorges og etterlyste penger, så det ble å skynde seg i banken etter endt time og så i en lang kø for å få betalt!!!!Folk akker seg veldig, for det er blitt en sammenslåing av to banker og de har fjernet nummersystemet og stolene vi kunne sitte på. Dette irriterer folk veldig og alle klager høylytt. Men jeg fikk nå betalt, så var dagen reddet for datteren min.
Skulle gjerne ha badet, bader så ofte jeg kan her i nabolaget, men det blåste så mye at det var ikke noe fristende idag. Håper det blir bedre i morgen, da skal jeg ut til Agia Marina og undervise Dimitris på 14, så da håper jeg å ta en dukkert. Hotellene stenger der ute om dagen, og det er glissent med folk.
Nå har jeg sett en flott Bille August film på kino "Nighttrain to Lissabon", kjempefin film,anbefales.På tide å legge seg.Kali nihta!!Natta!
Et norsk flagg på halv stang i havna 23.juli 2012




Kommentarer

  1. Denne gleder jeg meg til å følge, Aud :D Stor klem fra meg!

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Tusen takk Gry,min første følger!

    SvarSlett
  4. Skjønn blogg Aud og gleder meg til å følge med deg fra sidelinjen :) Klem fra Nina og hjembyen i friskt regn .

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Nina, håper du får glede av den.

      Slett
  5. Så hyggelig, gleder meg til å følge deg. Jeg har akkurat kommet hjem fra naboøya Karpathos, der jeg leier hus sammen med min søster.
    Her er bloggen min, jeg skriver når jeg er der :-)

    http://mammobloggen.blogspot.no/2013/10/oktober.html

    SvarSlett
    Svar
    1. Da leser jeg din, spennende.har ikke vært der enda.

      Slett
  6. hei.dette skal du bare fortsette med. 30 år på øya burde borge for at du vet endel om både landet, folket og øya, også som feriested for nordmenn. jeg har vært der, men min øy er nå blitt Samos. likevel- gleder meg til flere hverdagsbrev. takk.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du liker det. Samos er en kjempefin øy og hverdagslivet er nok ganske likt som her.Kanskje litt stillere om vinteren.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.