Tur til Hrissi Akti


Kalo mina, καλό μήνα. det sier alle i Hellas den første i hver måned. Jeg møtte naboen min Jannis i morgen. Kali mera, sa jeg, kalo mina svarte han.
I går våknet vi til strålende flott vær, varme og sol. Jeg startet hjemmefra med hunden min Jack, på vår vanlige morgentur. Vi svingte nedom havna, og tuslet bortover i januarsola. hele tiden stråler de kritthvite fjelltoppene mot en, hvor en går. De er så flotte nå om dagen, men de blir jo ikke så fine på bilder som i virkeligheten.Da jeg kom til enden av havna, ved festningen Firkas, sendte jeg en melding til Wibeke i Nea Hora om hun var hjemme og ville på tur.

Hun takket ja, og litt etterpå var vi på vei til Hrissi Akti, Χρυσή Ακτή for å finne en åpen kafe. Man må gripe øyeblikket og jeg elsker å ta ting på sparket.

Siden elven Kladissos som kommer ned i enden av stranda i Nea Hora, er så full av smeltevann om dagen, er det umulig å kommer over, der vi i alle år har gått over, man må helt opp til idrettshallen litt lenger oppe, hvor det går en flott ny bro over.

Ute ved stranda Aptera ligger det splitter nye hotellet, først bygget som et Thomas Cook hotell, og da het det Casa Cook, men nå heter det Domes Zeen Chania og er kjøpt opp av en gresk hotellkjede.Vi tok en pause i solen på kafen helt først på stranda i Hrissi Akti hvor mange koser seg hver dag gjennom hele vinteren.
Etter en stund dukket Kjestin fra Candia opp, og hun hadde en avtale der med en annen fra hotellet, Rannveig. hyggelig sammentreff.
Etter en stund dukket både Rannveig og Ann-May opp!
Og jeg som bare skulle en tur i havna!
Her er noen bilder fra hjemoverturen:
reparasjoner av muren,

vestre vollgrav,

Kommentarer

  1. Herlig å få er innblikk i et vinterliv, jeg følger dere i tankene mine - og kjenner både sola og luktene ❤️

    SvarSlett
  2. Takk for at du deler av dine opplevelser og vakre bilder 🌞 Det varmer et alltid lengtende hjerte 🧡

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983