Morgentur


Her kommer bilder fra morgenturen med Jack. Det er 17 grader, vind og skyet i dag. Vi tok runden rundt Koum Kapi og bort til moloen i enden av båthavna. I går badet jeg i trappa, i dag fristet det ikke, for mye vind og skyer som seilte mot oss.


Det var en del skoleklasser ute i havna i dag og ellers andre turgåere.lokalmusikk hver kveld på Halkina i havna
Solen skinte, men det lurte grå skyer mot vest. Fjellene ligger der så hvite og fine og lyser opp. Vi ser dem hvor vi enn går i byen, og vet at vi kan kjøre opp dit, og se dem på nært hold hvis vi ønsker. En populær ting å gjøre med familien i helgene.Det er brostenlegging på gang nederst ved Halidon om dagen, og det blir nok fint når det blir ferdig.
Vi møtte en skoleklasse på vei til arkeologisk museum før vi svingte inn ved domkirken.

Det er den siste uka av salget, og folk handler fremdeles.


Folk satt ute og tok morgenkaffen og det klargjøres til grilling av kjøtt. I dag er det Tsiknopempti Τσικνοπέμπτη, det skal lukte av kjøttos overalt, og folk kler seg ut på kvelden. Det kommer til å være fullt av griller i gang på fortauene hele dagen og kvelden. Musikk, vin,øl og glade folk.

grillen står klar,

souvlakigrilling på gang,

salg av karnevalskostymer,Karnevalstiden er offisielt i gang. Det er opptog i Souda på søndag, og fest på lørdag, og første mars den store karnevalsøndagen med de mange opptogene rundt om på øya og i landet.
reklame for karnevalet i Paliohora den 29.
Snart hjemme gikk vi forbi torget og kirken her i Splantzia, her var det også en skoleklasse med lærere. Det lærte om historien til denne bydelen hørte jeg.

Nå er det ganske grått ute, men det regner ikke.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983