Uværet Ifestion

Havna i går formiddag
Snøen ligger over hele landet med veldig lave temperaturer, helt ned i - 4. I Aten ligger temperatuen på rundt 0, og det ser slik ut noen steder:

I dag har vi mindre sterk vind med temperaturer fra 9-3 grader, og i formiddag var det oppholdsvær, og jeg tok en tur ned til Koum Kapi for å se på skadene etter bølgene på mandag og tirsdag. Koum Kapi er egentlig bare en strand med sand, veien er bygget opp og bølgene graver seg inn under veien hver vinter. Vanlig fenomen er hull i asfalten som blir fylt igjen hver gang. Man er klar over faren, og et stort arbeid må gjøres hvis man skal fortsette å ha kafeer og restauranter der, og parkering langs sjøen.
Koum Kapi i dag,
sjøen tar igjen sin plass under kafeene og fortauet,


ved badetrappen,

sterke krefter var i gang her,

sett ovenfra,

det blåser i Halepa også,

Jeg orket ikke engang gå ned i havna å se på alt søppelet som bølgene har tatt med seg inn på land. Alle strender er selvsagt også fulle, men det er jo forventet. Hver vinter er det storm, og hver vinter har vi disse problemene. Bilder fra i går, da det blåste kraftig 8 beaufort. Legger ved bilde med denne skalaen som brukes i Hellas:


Vi hadde besøk av stormen Ifestion og den gjorde skade, men heldigvis ikke så voldsomt mye som forventet. Det var strømbrudd mange steder, men nå har alle strøm igjen. Heldigvis stoppet den voldsomme nedbøren vi hadde fra natt til mandag og fram til tirsdag. Her er en oversikt over hvor det falt  mest nedbør i Hellas:
fra Kreta står det Asi Gonia, Askifou og Fourfouras
Elvene som steg, stenras mange steder og noen stengte veier var det, men foreløpig ikke så store problemer. Her er mine bilder tatt i går i trygg avstand fra bølgene:
skadene på moloen,Her er avisens bilder fra Retimno:

De største problemene har vært av vinden og dermed også bølgene, det blåste 10 beaufort . I bydelen Halepa, ble et tak tatt av vinden på tirsdag!Vinden har altså løyet litt i dag, og ferjene har begynt å gå igjen, og det er alle glade for. Man er jo avhengig av båttrafikken for å få matvarer til øya. Det er også veldig frustrerende for alle som driver med jordbruk og venter på å sende produktene sine med  ferjen til fastlandet. Det snør mye og både Askifous, Omalos og Lassithi platåene er fulle av snø og det sistnevnte er også full av vann.
fra Imbros i går,

Snøen ligger langt ned, og jeg håper på en tur snart, hvis bare Jorgos kommer seg ut av dvalen,( han holder seg innendørs eller bare i gå avstand fra huset) og det ikke er fare for frost på veiene der oppe.Kommentarer

 1. Godt nytt år Aud !!
  Ja det kan være heftig vær på Kreta også, det har vi sett mange ganger.
  Særlig i fjor vinter.
  Vi får jo håpe det ikke blir like ille denne vinteren.
  Jeg er glad for at mitt sted ligger så høyt som det gjør borte i Tavronitis.
  Jeg slipper både bølger og flom der :-)
  Men jeg skjønner ikke hvorfor de ikke legger en fylling med store steiner på stranden i Koum Kapi slik de har gjort i Kolymbari foran restaurantene der....
  Da tror jeg de hadde kvittet seg med det stadig tilbakevendende problemet med huller i veien og skader på muren.
  Kanskje du kunne tipse myndighetene Aud ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne stranden blir brukt hele året av de lokale og det ville nok ikke gjort særlig forskjell heller, da steinene flytter seg med bølgene og ville ødelegge stranda. Ellers en god tanke.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983