Helg i Maleme

Ja, så har jeg lagt nok en uke bak meg i byen det ble en aktiv uke med kino, (Judy), teater og undervisning hver dag. Jeg kom ut hit i går med Jack og vi fikk oss en fin ettermiddagstur langs strandpromenaden mot Gerani. Det var nesten vindstille, overskyet og et par og tjue grader. Nydelig kveld. Vi gikk forbi tidligere Flisvos leilighetes hotell, som nå gjøres om til Aegean Breeze, som skal være leiligheter man kan kjøpe tydeligvis! de jobber på hver dag, også søndag. Blir spennnede å følge utviklingen.

Nede ved stranda kunne man se trær som vra blåst overende denne uken, og arbeide som pågår flere steder med å rense opp i bekkeleier, så vi ikke får de samme katastrofale forholdene som i vinter. Vi får se hvordan det går, noe blir i alle fall gjort!
Det var et arrangement på kulturhuset her i går kveld om Opprøret på Politekniske. Vi må ikke glemme de døde het foredraget.17 november 1973 er jo en merkedag i Hellas. Da stormet juntaen den politekniske skolen i Aten hvor studenter hadde forskanset seg i flere dager som en protest mot militæjuntaen til Pappadopoulos. De brukte tanks for å komme seg inn, 17. november ble mange drept, ikke bare studenter, men også forbi paserende, der i blant en norsk kvinne. Du kan lese mer i tidlgere innlegg:https://audoymyr.blogspot.com/2013/11/17november-gresk-merkedag.html
https://audoymyr.blogspot.com/2018/11/17-november-og-dens-historie-og-sanger.html
I dag tok vi oss et herlig bad, Jack svømmer ikke, men liker å går litt ut i vannet og rulle seg i stener og sand etterpå. Det var nydelig vann, ingen bølger, bare å svømme utover.
Det var noen på tur langs stranda, familier med barn og flere par.
Så tok vi oss en deilig tur opp mot landsbyen Vlaheronitissa.

Rett utenfor landsbyen, er det noen geiter. I dag var to geitebukker på utsiden av gjerde, de hopper ut. Jack går rett forbi, uten en lyd og de kikker interessert på oss.

Det var oliveninnhøsting på gang overalt. Vi tok en pause ved den lille kirken på høyden hvor det er benker , grønt og deilig.En eldre mann kom forbi og hilste blidt. Rett etterpå kom han tilbake med geitene sine som han hentet fra beite, nå skulle de hjem. Han hadde noen i tau, mens de yngste sprang etter. De kikket litt nysjerrige på Jack, men så løp de videre.
Vi møtte dem igjen senere, litt lenger nede i veien.

  

eikenøtter,

utsikt mot sjøen,
Nede ved geiteinnhegningen, hadde den ene bukken klatret opp i et oliventre!
Det blir tidlig mørkt klokken 18, og vi har flyttet inn på sofaen.


flott kveldshimmel,


kos på sofaen.


I morgen henter Jorgos oss og så blir det en uke i byen.


Kommentarer

  1. Kjære fine Aud. Elsker Creta og har vært stort sett i Platanias 2 gang er i året i mange år. Gleder meg hver gang du forteller. 👍

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter