Besøk på taverna Dounias i Drakona


Jorgos og jeg hadde lenge tenkt å dra opp til landbyen Drakona og prøve tavernaen Dounias, eller Ντουνιάς som det skrives på gresk. Nτ er ustemt d, og δ er stemt d, ikke lett dette med de greske bokstavene!
Dounias
men altså.. vi hadde hørt så mye om stedet, og fikk lyst til å prøve det. Turen opp til området Keramia (som ligger rett sør for Hania, oppe i åsene over byen), er flott i seg selv. Kjør opp fra landsbyen Nerokourou mot Malaxa. Veien videre går gjennom landsbyer og olivenlunder opp til Drakonas. Utsikten mot byen er flott og turen tar omtrent 45 minutter. Lurt å bestille bord, lite sted og populært blant de lokale. Ring 2821065083.
utsikt mot byen,
på vei opp,

Nå på høsten er naturen grønn og trærne fulle av oliven, kastanjer, epler, pærer, valnøtter osv.
Det lukter friskt etter at det har begynt å regne, og blomster dukker opp overalt.Vel oppe i Drakona, kjører man gjennom landsbyen og videre oppover til enden av landsbyen hvor Dounias ligger.

Her lages maten over åpen ild og i vedovn, råvarene er helt lokale, biolologiske og alt lages fra bunnen av. Maten er helt avhengig av årstiden og grønnsakene de gror. Ikke vent deg noe som det ikke er sesong for!
Slow food, som de bruker som reklame for stedet. Se denne videoen fra en amerikansk matblogger:

Stelios som driver stedet, lager all maten selv, serverer og tar seg av alle. Han løper ut og rører i grytene inni mellom.
Stelios rører i grytene,
Da vi besøkte stedet, satt vi inne og noen på plassen utenfor, men i sommersesongen sitter man ute i en paviljong.
fra paviljongen,

levende musikk,Vi spiste kastanjegryte med poteter, kastanjer, løk og tomater, (Mmmm, elsker kastanjer ) en høstsalat med bakte poteter, akokado, kokte rødbeter, lokal belgfrukt, granteple, misthira osv, og lam i ovnen med poteter. Supergod mat, atmosfære, levende musikk og god service, hva mer kan man ønske?
 vannkannen,

salat og Harma øl, mmm

kastanjegryte,
Jeg som liker å gå, startet litt før Jorgos og nøt naturen der oppe. Nede ved den gamle kirken i Drakonas tok han meg igjen.

Vi anbefaler et besøk hos Stelios på Dounias!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter