Besøk på taverna Dounias i Drakona
Dounias |
utsikt mot byen, |
på vei opp, |
Nå på høsten er naturen grønn og trærne fulle av oliven, kastanjer, epler, pærer, valnøtter osv.
Det lukter friskt etter at det har begynt å regne, og blomster dukker opp overalt.
Vel oppe i Drakona, kjører man gjennom landsbyen og videre oppover til enden av landsbyen hvor Dounias ligger.
Her lages maten over åpen ild og i vedovn, råvarene er helt lokale, biolologiske og alt lages fra bunnen av. Maten er helt avhengig av årstiden og grønnsakene de gror. Ikke vent deg noe som det ikke er sesong for!
Slow food, som de bruker som reklame for stedet. Se denne videoen fra en amerikansk matblogger:
Stelios som driver stedet, lager all maten selv, serverer og tar seg av alle. Han løper ut og rører i grytene inni mellom.
Stelios rører i grytene, |
fra paviljongen, |
levende musikk, |
Vi spiste kastanjegryte med poteter, kastanjer, løk og tomater, (Mmmm, elsker kastanjer ) en høstsalat med bakte poteter, akokado, kokte rødbeter, lokal belgfrukt, granteple, misthira osv, og lam i ovnen med poteter. Supergod mat, atmosfære, levende musikk og god service, hva mer kan man ønske?
vannkannen, |
salat og Harma øl, mmm |
kastanjegryte, |
Jeg som liker å gå, startet litt før Jorgos og nøt naturen der oppe. Nede ved den gamle kirken i Drakonas tok han meg igjen.
Vi anbefaler et besøk hos Stelios på Dounias!!
Kommentarer
Legg inn en kommentar