Dagens nyheter

Hei igjen. Kalenderen sier 2. september og vi har hatt litt kjøligere luft den siste tiden, men i dag er det varmt igjen. Personlig elsker jeg september, og neste helg drar jeg til Loutro. Heldigvis går alt bra med Tonias kne, og hun er lettet og glad det er over.
Her i byen bor det en familie med en datter med en vanskelig type kreft og legene i Hellas har ikke mer behanding å gi, men familien har ikke gitt opp håpet helt. Hun er 8 år, heter Evangelia Kastrinaki og trenger operasjon og behandling på et sykehus i England. Familien bestemte seg for å prøve dette som et aller siste håp om at hun skal overleve og ber om økonomisk hjelp til dette.
Lille Evangelia,
Mange innsamlinger er på gang. Les her: https://www.gofundme.com/help-evangelia-make-the-trip
Det finnes også bøsser i mange butikker som støtter familiens kamp, og flere kommuner arrangerer støttekonserter. Dagens nyhet er at familien har fått inn nok penger til reisen, og de drar på mandag, men innsamlingen fortsetter for utgiftene i England er mange. Faren takker alle som har vært med i dagens avis, og håper på mer støtte til datteren. I dag har mange barn laget en minnebok til henne med tegningersom de tegnet i en av byens bokhandlere.
ideen til tegningene kom fra en annen liten jente,
med mor og far,

dagens bilde av Evangelia,
På programmet foreløpig er en konsert den 6. september i Kissamos (Kastelli) 20.30 i skolegården til den 2. barneskolen. Her i byen på uteteateret Anotolikos Tafos ved Koum Kapi lørdag den 9. klokken 20.00, i Limnopolis søndag 10. og en i byparken Kipos, dato ikke bestemt enda. Det vil finnes innsamlingboks både i Limnopolis og på teateret alle dager.
innsamlingsboks,
 Vi håper alle på et mirakel for den lille jenta.

Man kan også sette penger inn på morens konto i Piraeus bank:  eier av kontoen Levaki Georgia  ΛΕΒΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
GR08 0171 6350 0066 3510 6838 558 /
BIC : PIRBGRAA
Ellers er det hestene i havna som opptar mange om dagen. Det finnes et opprop om underskrifter forå bedre forholdene for disse hestene etter at en hest kollapset mitt i havna en travel ettermiddag. Den var tydeligvis dehydrert og folk skriker veldig opp om dette og forholdene. Du kan skrive under her, hvis du er enig i oppropet. https://www.change.org/p/please-help-us-to-protect-the-horses-in-chania-from-unnecessary-suffering-and-cruelty
hesten kollapset midt mellom folk og kafeer,
Saken er tatt opp av dyrvernsorganisasjoner, og mange uttaler seg meget opphetet. Saken har mange sider, det å boikotte hestene og dermed levebrødet til mange, er brutalt mener jeg, MEN å bedre forholdene for dem i sommermånedene hvor de sliter hele dagen i varmen.
Til sist en spennende nyhet fra Kastelli. ett fotavtrykk som ble funnet i 2002  av en polsk forsker, viser seg å være ca 5.7 millioner år gammelt og tilhører et tobent individ. Det har vært analysert på universitet i Uppsala av  en internasjonal gruppe forskere, blant dem to grekere. Altså, har man funnet det hittil eldste fotavtrykk av et tobent individ og bevis på at en forgjenger til menneske har levd og gått rundt på Kreta. Dette er spennende nyheter, og snur opp ned på det man visste frem til nå. Nyheten ble publisert i går. Vi får se hva neste historiske nyhet  blir...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter