Rapport fra nabolaget

Fra Pili tis Ammo,
Det er vårstille i nabolaget om dagen. Vi hører svalekvitter og de kommer susende over hodene på oss der de flyr omkring. De bygger reder i kirken og i minareten og det er en fornøyelse å holde utkikk med dem. Men å få dem på bilde er ikke lett, de er små og superraske. Duene og måkene holder stand, og er venner med svalene.
Ikke lette å se der de flyr høyt over minareten,
Ektor ligger rett ut og nyter varmen fra solen etter dagens tur. Vi var nede i Koum Kapi og jeg fikk meg et lenge etterlengtet bad fra badetrappen. Du vet at jeg ikke er noe særlig til å ta selfier, men her er jeg altså i trappen etter badet. Nå er det flotte temperatuerer i vann og på land, og bare å nyte!

i badetrappen,

flott i Koum Kapi nå,
Leste i VG forleden at Sør-Norge får Europas beste temperatuerer i helgen, vel det er betraktelig varmere her om dagen. Men for all del, vi unner dere all den varmen dere kan få der oppe i Nord.
Det blir rolige turer til Koum Kapi, oppe på muren ved Pili tis Ammo og ut til fyret på ettermiddagene og tidlig kveld, etter at undervisningen er over.

nyklipte Daisy,
blomster overalt,

en klatrerose dufter langs veien,


nederst i moloen,

Jeg elsker deg Jon. Hvem har vært her??
Hundene er glade, men Ektor er treg og håper stadig at vi skal snu og gå innover igjen. Mange cruiseskip og mye folk på tur til fyret og rundt i havna om dagen...
skal vi lenger nå?


Selv har jeg ingen på vandringene, men private turer. Hvis noen er interessert, er det bare å melde fra. Jeg stiller.
Inne hos naboen på 85 er det stille. Hun har bodd hos datteren sin litt lenger nede i Splantzia siden i november og sønnen med kone som kommer fra Tyskland hver vår er ikke ankommet enda.
Det pusses opp rundt om oss på alle kanter og det blir nye tider med vakre nyoppussede hus i gatene, men dessverre for det meste tomme, da de fleste blir kjøpt og pusset opp for turisme eller som sommerhus.
Tilbake til svalene:
Hellas store dikter Odisseas Elitis skrev et dikt om frihetskampen som heter Ένα το χελιδόνι( En svale). Theodorakis laget en melodi og dette er en av Hellas viktigste frihetsanger. Sangen handler om at våren kommer ikke med en svale, heller ikke kommer friheten med bare en som kjemper. Elitis sier at det må mange døde og mye blod til før friheten kommer. Når denne sangen synges, fylles folk med håp om bedre tider, og man minnes fascismens og nazismens ødeleggelser. Kan virke litt svulstig på oss som ikke har opplevd så mye okkupasjon, krig og frihetskamper som Hellas har.
En svale gjør ingen sommer, eller altså : En svale bringer ingen vår. Her er det heldigvis mange, og varmt, så våren er her!
Som en ettertanke til innlegget mitt om juntatiden dette, Et svart jublieum.
 http://audoymyr.blogspot.no/2017/04/ett-svart-jubileum.html

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter