Nyheter.

Nå er det på tide med litt nyheter igjen. Mange ting foregår på denne øya, i byen her og i landet. Du hører også hele tiden om flyktningene og deres situasjon selvsagt. Det nye er jo at EU har godtatt at innvandrere som IKKE er fra Syria kan bli sendt tilbake til Tyrkia fra de greske øyene. Tyrkia kan sende syrere over istedet for. Fra Hios skulle det ha gått en båt med 400 i går, men 100 av dem stakk av, og 400 venter i havneområdet fjerde dagen i strekk på å bli sendt ut av landet. Vi snakker om afghanere, irakere osv. Det sies at det ble sendt ut flyktninger også.
Hios i dag,
Det er mye kritikk av dette utvekslingsprogrammet både fra Amnesty og FN,siden man ikke kan garantere at de får en skikkelig behandling i Tyrkia. Mange av dem har brukt 1000-2000 euro og gått til fots lange stykker, de rømmer fra den vanskelige situasjonen i hjemlandet.
I mellomtiden sitter de som har kommet seg opp til grensene der og venter forgjeves i regn, søle og sult. I havna i Pireus er situasjonen der bristepunktet og det sloss om mat og drikke. Frivillige organisasjoner gjør alt de kan og deler ut mat.

venter på en fremtid....
Kreta har som øy sendt sin første hjelpepakke til fastlandet, med 2 tonn mat, klær medisiner og annet. Dette står Kretas administrasjon for og det skal fordeles der det trengs mest. Med på ferga fra Iraklio seilte også politikere fra Kreta.
kartonger med hjelp klare til å lastes på båten,

Innsamlinger foregår ellers over hele øya, og hver ferge har lastebiler med hjelp.
La oss se på andre nyheter. Du vet at situasjonen nede i havna alltid er litt anspent før sesongen starter. Hvert nytt kommunestyre prøver å ordne opp i forholdene nede på promenaden. En diskusjon har pågått i årevis om nye markiser på tavernaene som skal være ens for alle. Men da blir det dyrt mener de enkelte eiere, og nekter å ta ned dem de har. Nå er temaet bord og stoler utenfor spisestedene. Kommunen foreslår mindre område for hver enkelt og det var oppe i bystyret i går. Sinte eiere av spisesteder gikk løs på politikerne under møtet!! Ikke lett med forandringer nei, når ingen vil løfte i takt!!! Jeg vet ikke hva det blir til, men det er ganske flaut for byen når bildene fra bystyret går landet rundt.
mye bråk i kommunestyret i går
Det skal være en konferanse om Kreta og Unesco i helgen. Det er jo ange som ivrer for at Gamlebyen skal komme på Unescos liste over verneverdige fortidsminner. Det blir mange taler om Hanias historie og Unescos rolle. Spennende, det hadde betydd mye for bevaringen av byen og alle de historiske minnesmerkene vi har her.
Kommunen arrangerer hver vår gratis omvisninger og byvandringer hver søndag. Kjenn ditt hjemsted. Veldig populært og masse folk hver søndag. Jeg har vært med på det meste før, men håper å lære noe nytt!!
Nytt av året er at Platanias kommune gjør det samme, to søndager, forrige og neste. Flotte tiltak, og veldig mye interesse heldigvis. Vi lever utenom sesongen også vet du!!
omvisning i Platanias kommune,

deltagerne ble fraktet med buss,
I går var jeg på en morsom forstilling. Det var på Odeion, musikkskolen her ved siden av, hvor sangelever hadde en musikalsk forstilling med sanger fra 70 tallet!!! Vi koste oss veldig og alle sang med, skikkelig flinke sangelever og bra musikk og scenario med tidsriktige klær og hele pakka!!
syngende og dansende sangelever,


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983