Nyheter fra nabolaget.

20.november i dag. I morgen er det en av Maria dagene, og det er helligdag i Hania. Dvs at alle butikker og kontorer er stengt i byen, men rett utenfor er alt åpent som vanlig. Det blir spesiell gudstjeneste i domkirken i Halidon med politikere og militæret som vanlig. Les innlegg fra de to forgående år. Flaggene er oppe her ved Agios Nikolaos, og det blir ringing fra klokka sju imorgen tidlig.
Flaggene er oppe ved torget,

platantreet mister bladene og folk nyter litt sol,
Mye har skjedd hos oss. De begynt å rive ned gammelt og skåret ned trærne hos naboen vår. Vi har vært vant til å ha disse trærne som skygge, og stillhet hos naboen. Nå er det plutselig helt åpnet og brak og hamring hele formiddagen. Vi har jo ventet på det, og er egentlig glad for at det endelig blir gjort noe. Huset kommer helt sikkert til å bli helt fantastisk når det blir ferdig.det har ni rom og er over hundre år gammelt. Vi får se hva den nye eieren tenker å gjøre.  Oppusning av gamle hus er de eksperter på her i gamlebyen. Naturlig nok.

i går før de kuttet appelsintrærne,

huset i dag,
Appelsin og sitrontrærne ligger der og venter på å bli kjørt bort.
i dag ligger trærne der som kvister,
Klokka tre avslutter de arbeidet og da føles det så stille og bra etterpå. Nå venter vi på at de skal dekke til vår side av muren, så vi slipper å få alt støvet inn til oss. Godt det er vinter og jeg ikke er ute i gården hele dagen.
åpent og rart,
Det blomstrer hos oss, roser, hibisksuser, sitronblomster, syriner og gardenia!! De siste to har nok tatt feil av årstiden!!! Lille søte Dexter nyter jo lvet hos oss, men han og katten Sabrina er livredde for alt bråket. De venner seg nok til det litt etter litt....
roseknopp,

gardeniaen blomstrer for andre gang,

knoppen i dag,
Jeg svømmer hver dag, og det er fremdeles noen vintersvømmere som kommer til trappen, men vi er jo få da. Herlig mosjon og flotte dager for en skikkelig svømmetur.
Koum Kapi,

fine dager for svømming,

noen få på "stranda",
Dexter ynder seg innpå de eldre hundene og legger seg inntil dem, eller oppå dem!! de synes som jeg at han er søt når han sover. Når han er våken og leken, er de derimot ikke så glade i ham!! Noen uker til så sitter han på flyet til Norge, og da kanskje de kommer til å savne ham, hvem vet?
Dexter og Jack,

med Hektor,

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983