Translate

Translate

Translate

torsdag 12. juni 2014

Vi besøker Michelle i Aten.

Fra Plaka og Akropolis.
Ja,så har mitt datter fått papirene,avgitt løfte om å overholde yrkets etikk osv, fått blomster og blitt avbildet idet uendelige. Hun har smilt fra øre til øre siden klokka 10.30,og er lykkelig tilbakelagt i senga med laptopen nå,i nattkjole. Vi startet ut hjemmefra klokka ni, måtte ta flere  busser og metro før vi var framme ved Atens Tekniske Skole.Vi ventet i amfiteateret mens studentene gjorde seg klare til seremonien. De kom inn samlet,alle kledd i skolens kapper og satte seg. Det var noen lærere som snakket og så avgå de høytidelig ed i samlet flokk,fikk sine papirer en og en, og det var det.
De ferdigutdannende sosionomene.
                                         Så begynte en fotografering uten like.Vi gikk i samlet flokk med Michelles venninner og familien til en av dem på kafe i nærheten.
Med Jotas familie.

Jotas mor hadde laget kaker for anledningen.
Ja,jeg innrømmer det så gjerne ,jeg er stolt.Og jeg var stolt da jeg hørte navnet hennes bli ropt opp,og så henne komme opp. Klart det,hun er jo datteren min,og hun har jobbet veldig mye for dette hun som alle de andre.Så hvis ikke mamma er stolt i dag, når skal hun da være det? Ok,så er hun altså ferdig utdannet sosionom. Hva nå,spør du kanskje?Svaret er : Vi får se. Videre utdannelse i Norge? Jobb i Hania eller i Norge? Tiden vil vise. Framtida er jo ikke akkurat så lys for nyutdannede i Hellas i dag.Men vi ser lyst på framtida og håper på det beste.
Pappa var rørt til tårer som vanlig,han er lettrørt og veldig lettet.
Michelle og hennes gode venninne Jota, hadde planlagt tavernabesøk med familiene,så vi gikk på en koselig taverna på Gazi,og hygget oss i timesvis. Jotas mormor,kusine,far og mor var kommet fra Agrinio,søsteren som også studerer i Aten,Jota selv og så oss tre.
Fedre med døtre på tavrna.

Jota og mormor.

Koselig taverna.
Det var en hyggelig enkel måte å avslutte skolen på. Disse to jentene eller kvinnene som man vel bør si,har vært gode venner siden dag en på skolen for fire og et halvt år siden og de skrev bachelor oppgaven sammen.

Jota og Michelle.
Her er vi nå tilbake i leiligheten som er nesten ferdig pakket vi sitter på senga,sofaen forsvant i går hjem til Jota,med kasser og kofferter rundt oss.En epoke er slutt, farvel Aten,farvel studentliv og venner i Aten.Jeg har besøkt henne jevnt siden jeg satt i styret i Amnesty og stadig var oppover,men nå blir Aten siste prioritet.Far på båten.

Farvel til Souda.
I går kom vi tidlig inn med båten,kom oss hjem til Michelle her oppe i Vironas hvor hun bor.Etterpå tok vi oss en tur i byen.
Michelle på Sintagma.Fra Aten sentrum.
Gamle og nye hus side om side.Michelle og jeg kjøpte sko og så gikk vi på Atens Arkeologiske museum. Mer om det i neste blogg. Og på kvelden tok vi oss en tur ut her i nabolaget,og koste oss på en enkle taverna. I morgen kommer flyttebilen,og vi tar båten hjem med den ferdigutdannede datter.Farvel Aten, en periode er over.